Orange, Telekom, Anunt IMPORTANT pentru TOTI Clientii

Orange, este in centrul unui anunt facut de catre Telekom astazi, iar el vizeaza toti clientii ambelor operatori de telecomunicatii, iata ce s-a schimbat.

Orange, Telekom, Anunt IMPORTANT pentru TOTI Clientii

Orange, este in centrul unui anunt foarte important facut astazid e catre Telekom, o decizie luata de catre al doilea operator avand impact asupra tuturor clientilor care folosesc ambele retele de telefonie, internet, TV, in Romania. Mai exact, Telekom a anuntat astazi ca a reusit sa-si extinsa si sa-si imbunatateasca reteaua de telefonie mobila atat de multi in ultimii ani, incat a renuntat sa mai foloseasca reteaua Orange pentru a le oferi clientilor acoperire.

Orange, a decis cu vreo 3/4 ani in urma sa intre intr-un parteneriat cu Telekom prin care ii oferea acces la reteaua sa 4G in schimbul accesului la reteaua nationala de fibra optica a competitorului sau. In baza acestui acord, clientii Telekom au avut acoperire mai buna in tara, in timp ce Orange a putut sa lanseze servicii de internet fix, sau televiziune si telefonie mobila fixa, acestea urmand a functiona in continuare tot prin infrastructura competitorului sau.

Telekom a renuntat la acesul la reteaua 4G a Orange Romania

Orange, nu renunta la folosirea infrastructurii celor de la Telekom in urma deciziei luate de catre compania detinuta de Deutsche Telekom, astfel ca ai sai clienti vor avea parte in continuare de aceleasi servicii. Nu se stie cat de bune vor mai fi serviciile celor de la Telekom fara acces la reateaua 4G a Orange, insa vestea buna este ca toti clientii “portocaliilor” ar trebui sa aiba parte de viteze mai bune de internet, avand in vedere ca traficul ar trebui sa scada.

Între timp, rețeaua noatră de telefonie mobilă s-a extins și a ajuns la nivel bun de acoperire. Din acest motiv, continuarea acordului prin care utilizam rețeaua de telefonie mobile a Orange nu mai era necesară și am întrerupt-o. Continuăm să furnizăm Orange România servicii de acces la rețeaua de fibră optică.

Orange, nu a facut vreun anunt cu privire la decizia celor de la Telekom, insa nici nu prea are ce sa spuna, din moment ce decizia a venit cel mai probabil de la competitor, iar serviciile sale nu sunt afectate in vreun fel de asta. Va fi interesant de vazut daca Orange va face vreo ajustare a preturilor in urma acestei schimbari, pentru ca, cel mai probabil, s-a schimba raportul de forte in acest parteneriat, si cineva ar trebui sa plateasca pentru serviciile oferite.

Orange, este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, cu venituri de peste 1 miliard de euro in 2018, in timp ce Telekom se plaseaza pe pozitia a treia in acest top, in urma celor de la RCS & RDS.