Apple, Stim ca Produsele sunt SCUMPE, Lumea NU Stie cat Costa Productia

apple produse scumpe

COO-ul companiei Apple, Jeff Williams, a facut o declaratie fparte surprinzatoare pentru studentii unei universitati, el afirmand ca este foarte constient de ceea ce se spune in legatura cu preturile produselor Apple. Jeff Williams afirma ca este foarte atent la analizele facute de catre analisti cu privire la preturile componentelor produselor Apple, si spune ca acestia nu au in calcul cat costa dezvoltarea si productia lor.

Jeff Williams spune ca Apple nu vrea sa fie o companie “etilista”, insa ca trebuie sa isi acopere costurile de productie, si sa aiba bani pentru a investi in dezvoltarea altor produse in viitor. Ceea ce nu spune el este ca Apple face si profit extrem de mare cu produsele pe care le vinde, iar asta din cauza pretului foarte mare pe care il au acestea.

Apple vorbeste despre costurile mari de dezvoltare si fabricare a produselor

Pentru a exemplifica tot ceea ce spune, Jeff Williams a afirmat ca pentru a crea functiile de sanatate ale Apple Watch, Apple a creat un laborator unde a analizat 10.000 de oameni, cu ajutorul a 40 de asistente. Pentru asta, cei de la Apple au investit cu siguranta o suma foarte mare de bani, insa chiar si asa, profitul facut din produsele lor, este unul considerabil.

The stories that come out about the cost of our products [have been] the bane of my existence from the beginning of time, including our early days. Analysts don’t really understand the cost of what we do and how much care we put into making our products. It’s something we’re very aware of. We do not want to be an elitist company. That’s not — we want to be an egalitarian company, and we’ve got a lot of work going on in developing markets.

Apple a fost de multe ori in centrul multor controverse privind preturile pe care le percepe pentru produsele sale, dar si profitul pe care il face din vanzarea lor in diverse piete. In aceasta idee, e surprinzator sa vedem si ca incepe sa ofere raspunsuri pentru toate controversele, iar asta pentru ca pana acum a cam evitat sa vorbeasca despre asta.