5G, va Consuma FOARTE MULT Trafic de Internet

5G, viitorul telecomunicatiilor, va necesita si foarte mult trafic de internet pentru a putea fi utilizat la adevarata sa capacitate, ceea ce este o problema pentru clienti.

5g trafic internet

5G, evolutia tehnologica pe care toata lumea o asteapta de foarte mult timp, va veni totusi cu unele schimbari care ar putea scoate foarte multi ban din buzunarele consumatorilor care vor fi dornici sa o incerce. Se pare ca folosirea 5G implica si consumarea unor cantitati foarte mari de trafic de internet, conform celor care au avut ocazia de a vedea testele facute pentru tehnologie, si ce se ascunde in spatele acestor demonstratii.

La Mobile World Congress 2019 exista foarte multe companii care fac demonstratii pentru tehnologia 5G, iar conform unuia dintre analistii care e prezent acolo, demonstratiile de streaming video consuma pana la 300 GB de date zilnic. Da, ati citit bine, in fiecare zi, demonstratiile 5G facute pe cate un dispozitiv compatibil, consuma pana la 300 GB de date zilnic, adica mai mult decat consuma vasta majoritate a oamenilor intr-un intreg an de utilizare a internetului mobil.

Folosirea 5G va genera trafic foarte mare de internet mobil

Pentru a nu lasa consumatorii in fata unei alegeri nedorite, adica fie nu folosesc 5G-ul pe care-l au, fie platesc facturi foarte mari, operatorii de telefonie mobila vor lansa abonamente nelimitate pentru viitoarele retele. T-Mobile sunt primii care au anuntat ca vor lansa abonamente cu trafic de internet nelimitat pentru conexiunile 5G pe care le vor oferi pentru clienti, insa e posibil ca mai toti operatorii sa fie nevoiti sa faca acelasi lucru cu lansarea retelelor noi.

Va fi foarte interesant de vazut cum vor gandi operatorii telecom din Romania lansarea retelelor de telefonie mobila 5G, iar asta pentru ca intenetul mobil cu adevarat nelimiat nu e oferit de toti, nici macar pentru 4G. Ca sa fiu sincer, ma astept ca in Romania sa avem 5G scump, fara abonamente nelimitate, mai ales daca OUG 114/2018 nu va fi modificata, si se va impune platirea a 1 miliard de euro pentru licentele 5G pe care le vor cumpara operatorii.