FC Barcelona va avea PRIMUL Stadion 5G din Istorie

FC Barcelona va avea primul stadion de fotbal cu retea 5G activa, Nou Camp urmand a beneficia de aceasta tehnologie chiar incepand de anul acesta multumita Telefonica.

FC Barcelona stadion 5g

FC Barcelona, unul dintre cele mai mari si mai bogate cluburi de pe planeta, urmeaza sa aiba si primul stadion 5G din istorie, Nou Camp urmand a fi tehnologizat si mai mult in urmatoarele luni pentru suporterii echipei de fotbal. FC Barcelona a intrat intr-un parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Telefonica pentru a aduce 5G pe stadion, si pentru zecile de mii de suporteri care vin acolo in fiecare weekend pentru a vedea meciurile echipei favorite.

FC Barcelona va avea 5G disponibil atat la nivelul gazonului, cat si in tribune, asa ca experienta de folosire a acestei tehnologii va fi disponibila atat pentru jucatorii echipei de fotbal, membrii staff-ului tehnic, cat si pentru suporteri. Cei de la FC Barcelona sunt de parere ca aducerea tehologiei 5G pe stadion va ajuta la cresterea popularitatii echipei de fotbal, ceea ce ar putea fi destul de adevarat, avand in vedere cat de multa lume este interesata sa tehnologie.

FC Barcelona aduce 5G pe Nou Camp cu ajutorul Telefonica

FC Barcelona le va permite oamenilor din cadrul clubului, cat si suporterilor, sa incarce pe retelele de socializare continut multimedia la viteze de pana la 200 Mbps, fata de 30 Mbps, acum, iar asta va oferi posibilitatea de a face streaming 4K. Intentiile celor de la FC Barcelona au fost dezvaluite in cadrul Mobile World Congress 2019, iar primul stadion 5G va avea cu siguranta si foarte multe momente spectaculoase transmise prin aceasta tehnologie catre lumea intreaga.

For FC Barcelona it is a great pride that the Camp Nou is the first football stadium with 5G internal coverage. The Camp Nou is the largest stadium in Europe, which can accommodate more than 90,000 spectators and when the Espai Barça [the club’s stadium redevelopment project] is a reality will have capacity for 105,000. Thanks to the agreement between FC Barcelona and GSMA, with the participation of Telefónica, we have set the Camp Nou as an innovation laboratory at the disposal of the most advanced technology in mobile telephony, the 5G.

FC Barcelona are un stadion cu o capacitate de 90.000 de locuri, insa Nou Camp va avea capacitatea extinsa la 105.000 locuri, dupa ce tehnologia 5G va fi instalata, asa ca foarte multi oameni se vor putea bucura de evolutie, daca vor avea telefoane. Desi cei de la FC Barcelona vor implementa 5G in stadion, ramane de vazut cat va dura pana cand primele telefoane vor fi disponibile pentru a permite folosirea retelei, iar asta pentru ca acum nu exista vreunul pe piata.

1 COMENTARIU

  1. Iar Telefonica Spania dezvoltă 5G cu Huawei, fără să le fie frică că îi ascultă chinezii.
    La noi, pe lângă faptul că dacă guvernul interzice Huawei să facă pe plac americanilor o să coste aproape dublu și mult îngreunată ca timp construirea rețelei 5G, mai vine și minunatul guvern cu ordonanțe care îi face pe operatori să se retragă de la a mai investi vreun leu…