Samsung GALAXY S10. CAT COSTA Productia GALAXY S10 Plus fata de iPhone XS

Samsung GALAXY S10. Costul de productie al versiunii Plus este dezvaluit astazi in comparatie cu cel al iPhone XS Max, iata cat de mare este diferenta intre telefoane.

Samsung GALAXY S10 cost iphone

Samsung GALAXY S10. Noua serie de telfeoane ale companiei coreena este disponibila pentru precomanda, inclusiv in Romania, aici si aici, inca de saptamana trecuta, iar acum aflam cam cat costa productia Samsung GALAXY S10 Plus fata de iPhone XS Max. Stiam de foarte mult timp ca Samsung are costuri de productie similare cu cele ale Apple, insa face profit mai putin cu telefoanele sale, iar in cazul versiunii Plus a Samsung GALAXY S10 lucrurile nu sunt absolut deloc diferite.

Samsung GALAXY S10. Conform unei estimari facute pentru costul de productie al versiunii Plus, coreenii platesc 420 de dolari pentru fiecare unitate pe care o vand cu 1000 de dolari/euro in Europa in momentul de fata. Estimarea de cost este facuta pentru versiunea cu 128 GB spatiu de stocare a modelului Plus din seria Samsung GALAXY S10, deci acela care este cel mai ieftin, si nu se stie care este costul de productie pentru versiunea de 1 TB.

Samsung GALAXY S10 Plus este mai ieftin de produs decat iPhone XS Max

Samsung GALAXY S10 cost productie iphone

Samsung GALAXY S10. Fata de Samsung GALAXY S9 Plus exista o crestere de 40 de dolari in ceea ce priveste costul de productie pentru telefon, iar asta din cauza noilor componente care sunt folosite. Ecranul de 6.4 inch al versiunii Plus a Samsung GALAXY S10 este cel mai scump, costand 86.5 dolari, fiind urmat de procesor si modem, care costa 70 de dolari,  camere care costa 56.5 dolari, si modulele de memorie, care costa 50.5 dolari.

Samsung GALAXY S10. In comparatie cu iPhone XS Max, care are 64 GB spatiu de stocare, mai putin RAM, dar un ecran mai mare, versiunea Plus este cu 23 de dolari mai ieftina de produs de catre compania Samsung. Vorbim despre o diferenta de 23 de dolari in costul de productie, si una de cam 250 de dolari, sau euro, intre preturile de vanzare ale versiunii Plus a Samsung GALAXY S10, si a iPhone XS Max, deci Apple face profit mult mai mare.

Samsung GALAXY S10. Practic, Samsung face profit mult mai mic decat Apple din vanzarea telefoanelor sale, insa acest lucru l-am mai tot vazut de-a lungul timpului cu diverse produse.