RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, SCHIMBARE IMPORTANTA Anuntata

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, au anuntata o schimbare foarte importanta in urmatoarele saptamani in Romania, iata cum vor fi afectati si clientii.

RCS & RDS promisiune

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, sunt vizate de o schimbare foarte importanta care a fost anuntata in mod oficial in cursul zilei de ieri, ea urmand a avea impact asupra tuturor clientilor operatorilor. Mai exact, in cursul zilei de ieri prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a anuntat ca este in lucru o noua ordonanta de urgenta pentru a corecta efectele produse de catre OUG 114/2018 asupra multor companii din Romania, inclusiv RCS & RDS, si piata telecom.

RCS & RDS. Din cate se pare, OUG 114/2018 urmeaza sa fie adoptata, probabil tot tacit, de catre Camera Deputatilor, asa cum s-a intamplat si in Senat, iar o alta ordonanta de urgenta ar trebui sa corecteze ceea ce nu e pe placul companiilor. Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, sustine ca in urma discutiilor avute cu RCS & RDS, plus alte companii telecom, bancare, din energie, va fi data o alta ordonanta de urgenta cu modificari facute in baza doleantelor companiilor.

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, SCHIMBARE IMPORTANTA Anuntata

RCS & RDS. Una dintre schimbarile cele mai importante are legatura cu taxa pe cifra de afaceri din telecom, aceasta putand fi scazuta de la 3% la 0.4%, pentru a reduce impactul asupra companiilor din acest segment. O alta masura ceruta de catre RCS & RDS, si celelalte companii de telecomunicatii, este reducerea pragului de 1 miliard de euro pentru licentele 5G, insa aici e posibil sa fie reduse alte comisioane, fara ca suma sa fie modificata de Ministerul Comunicatiilor.

Vom avea discuţii şi în perioada următoare vom veni cu toate măsurile. Deci, nu ne vom referi o dată la bănci, o dată vom… Vom discuta cu toţi şi pe urmă vom face toate modificările. (…) Mergem pe ideea unei singure ordonanţe, pentru că nu putem să venim cu una după alta.

RCS & RDS. Anuntul facut ieri de catre Viorica Dancila este rezultatul a doua luni de presiune constanta pusa de catre multe companii romanesti pe Guvern, si se pare ca intr-un final vor obtine ceea ce doresc. Nu se stie in ce masura chiar toate doleantele celor de la RCS & RDS, sau ale altor companii, vor fi intr-adevar indeplinite, insa este destul de clar faptul ca exista interes de a aduce lucrurile la un normal, pentru ca romanii sa nu fie afectati si mai mult de OUG 114/2018.

RCS & RDS. Desi Guvernul a spus ca preturile serviciilor n-ar trebui sa creasca, Digi si alte companii din sectorul energetic au facut deja asta, asa ca acum lucrurile trebuie indreptate cumva.