RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Mesaj IMPORTANT pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, sunt in centrul unui mesaj foarte important care vizeaza toti romanii, iata ce urmeaza sa se intample in tara noastra.

RCS & RDS mesaj

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, sunt vizate de un mesaj foarte important care a fost facut in acesta zi, si care vizeaza toti clientii din Romania, iar in sfarsit vedem roadele a doua luni de chin pentru companii. Mai exact, astazi s-a descoperit ca Ministerul Finantelor a confirmat oficial faptul ca OUG 114/2018 va fi intr-adevar modificata, astfel incat RCS & RDS, si restul companiilor, vor beneficia de schimbarile pe care le-au discutat deja cu guvernul.

RCS & RDS. Confirmarea a venit dintr-o scrisoare trimisa de la Ministerul Finantelor catre agentia de rating S&P, acolo fiind prezentate unele modificari pentru sectorul bancar, insa acelasi lucru se va face inclusiv pentru sectorul de telecomunicatii, si nu numai. V-am spus saptamana trecuta ca reprezentantii RCS & RDS, plus ai celorlalti operatori, au cerut ca noua taxa pe cifra de afaceri sa fie redusa la 0.4%, dar si valoarea licentelor 5G sa fie deasemenea modificata.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Mesaj IMPORTANT pentru ROMANI

RCS & RDS. Desigur ca Guvernul nu a confirmat oficial ca va face toate aceste modificari, insa am avut confirmari ale faptului ca OUG 114/2018 nu va ramane in forma sa actuala, chiar daca a fost adoptata tacit de catre Senatul Romaniei. Este posibil ca OUG 114/2018 sa nu fie modificata nici de catre Camera Deputatilor, ci sa fie data o alta ordonanta de urgenta cu cererile RCS & RDS, a celorlalti operatori de telecomunicatii, a bancilor, sau a companiilor din sectorul energetic.

RCS & RDS. Modificarea acestei ordonante de urgenta ar trebui sa impiedice noi sumpiri pentru serviciile de telecomunicatii din Romania, separat de cele facute de catre Digi, ceilalti operatori putand face unele mult mai mari. Inclusiv o reducere a preturilor licentelor 5G, sau alte beneficii care sa compenseze pretul mai mare, vor motiva RCS & RDS, impreuna cu restul companiilor telecom, sa nu ofere servicii scumpe, sau sa nu le mai scumpeasca pe cele actuale.

RCS & RDS. Desi a devenit cat se poate de clar faptul ca taxa pe cifra de afaceri nu urmeaza sa ramana in versiunea actuala, nu se stie cand anume vor fi facute modificarile.