Telekom. CRESTE PRETURILE Abonamentelor, ca RCS & RDS

Telekom. Cresterea preturilor abonamentelor a fost anuntata astazi de catre operatorul de telecomunicatii, iata cu cat se scumpesc serviciile din anul 2019.

Telekom creste preturi abonament

Telekom. Operatorul de telefonie mobila a anuntat in cursul acestei zile o crestere a preturilor pentru abonamentele si serviciile pe care le ofera in Romania, asa cum a facut si RCS & RDS din ianuarie, si de la 1 martie. Desi Telekom nu spune direct acest lucru, crestere de preturi este un efect al OUG 114/2018, asa cum a fost si in cazul RCS & RDS, si v-am spus in repetate randuri ca se va intampla acest lucru, iar acum avem confirmarea oficiala.

Telekom. Conform unui comunicat de presa trimis astazi de catre companie, preturile pentru fiecare serviciu fix, adica internet, televiziune, sau telefonie fixa, urmeaza sa creasca cu 0.42 euro incepand de la data de 15 aprilie 2019. Tot cu 0.42 euro vor creste preturile pentru fiecare abonament mobil, in cazul clientilor rezidentiali, in LEI aceasta crestere fiind de aproximativ 2 LEI, adica Telekom aplica o crestere similara cu cea facuta de catre RCS & RDS.

Telekom. CRESTE PRETURILE Abonamentelor, ca RCS & RDS, din cauza OUG 114/2018

Telekom. Cresterea de preturi nu se aplica pentru optiunile de televiziune, ratelor la telefoane, sau chiriilor de echipamente fixe, astfel ca pentru acestea nu va trebui sa platiti bani mai multi. In cazul clientilor business, Telekom spune ca va trimite notificari prin care va anunta modificarile pentru contracte, si nu mentioneaza daca va fi vorba despre o crestere de preturi diferita decat pentru clientii persoane fizice, deci probabil nu va fi cazul.

Cu toate acestea, ca urmare a creșterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații, Telekom este nevoită să majoreze tarifele serviciilor de comunicații din portofoliul fix și mobil. Chiar și în aceste condiții, clienții noștri vor continua să beneficieze de servicii de înaltă calitate, la prețuri competitive. Prețul pentru fiecare serviciu fix (voce fixă, internet, TV) și pentru fiecare abonament mobil, pentru clienții rezidențiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), adică aproximativ 2 lei, începând cu 15 aprilie 2019. Această majorare nu se aplică opțiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe.

Telekom. Oficial, operatorul isi motiveaza cresterea de preturi prin cresterea costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii, si nevoia de a aduna mai multi bani pentru a-si sustine investitiile in infrastructura. Realitatea este ca trebuia ca toata lumea sa se astepte ca separat de RCS & RDS, si ceilalti operatori sa anunte cresteri de preturi, iar Telekom e primul dintre ceilalti trei care o face, insa cu siguranta vom vedea anunturi similare de la Orange si Vodafone, daca lucrurile nu se schimba.

Telekom. Desi Guvernul Romaniei a anuntat ca va face o noua ordonanta de urgenta prin care va corecta unele dintre schimbarile OUG 114/2018, iata ca operatorii nu prea mai au incredere, sau schimbarile nu vor fi cele de care au nevoie.