Telekom, Anuntul IMPORTANT Privind Retelele 5G

Telekom, a avut un anunt extrem de important privind retelele 5G facut astazi direct de la conducatorii grupului Deutsche Telekom, iata ce au afirmat acestia.

Telekom 5g romania

Telekom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, are foarte multi clienti cu asteptari foarte mari in ceea ce priveste lansarea retelei 5G din Romania in cursul anului 2019. Desi Telekom ar vrea sa lanseze o retea 5G in Romania, deocamdata grupul din care face parte compania romaneasca a inceput sa testeze retele de acest gen doar in cateva tari din Europa, avand nu mai putin de 150 de antene active prin care ofera aceasta tehnologie.

Telekom, este detinut de catre grupul german Deutsche Telekom, iar acesta a montat 150 de antene 5G in diverse orase din Austria, Germania, Grecia, Ungaria, Polonia și Olanda, acolo fiind facute primele teste inaintea lansarii. In primul trimestru al anului 2019 testele 5G facute in aceste tari vor ajuta grupul sa lanseze retelele 5G si in alte zone de pe glob foarte curand, Romania fiind din pacate exclusa din acest proiect, probabil pentru ca Telekom nu e tocmai in relatii bune cu guvernul nostru.

Telekom nu testeaza retele 5G in Romania deocamdata

Telekom, a fost zilele trecute in centrul unei controverse serioase, dupa ce al sau CEO a afirmat ca e posibil ca in 2019 compania pe care o conduce sa nu participe la licitatia pentru 5G din cauza OUG 114/2018. La doar cateva zile dupa acest anuntat, ministrul Comunicatiilor i-a cerut CEO-ului Telekom sa isi retraga afirmatia, aducandu-i aminte ca Guvernul Romaniei detine 46% din actiunile Telekom Romania, desi asta nu le da dreptul de a decide nimic.

German carrier Deutsche Telekom has 150 5G antennas already operational across the telco’s footprint in Europe, Claudia Nemat, board member for technology and innovation at Deutsche Telekom, told reporters during a presentation at Mobile World Congress 2019. Nemat said that these 5G antennas are located in Austria, Germany, Greece, Hungary, Poland and the Netherlands — the countries where the telco is currently carrying out its 5G trials.

Telekom, prin faptul ca nu testeaza deocamdata tehnologia 5G in Romania la nivel de grup, da un semnal foarte clar ca e destul de posibil ca acea avertizare facuta de catre CEO sa devina realitate foarte curand. Din pacate pentru noi, neparticiparea Telekom la licitatia pentru 5G va lasa o povara mult mai mare pe restul operatorilor, si e improbabil ca acestia sa acopere suma de 1 miliard de euro ceruta de catre Guvern pentru frecventele 5G din Romania.

Telekom, este al treilea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, in functie de veniturile inregistrate in cursul anului 2018.