Google. AVERTIZARE IMPORTANTA pentru TOATA LUMEA

Google. O avertizare foarte importanta a fost facuta pentru toata lumea de catre compania americana, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

Google avertizare

Google. Compania americana a facut o avertizare extrem de importanta pentru utilizatorii din intreaga lume, si trebuie sa fii extrem de atent la ea pentru ca te vizeaza inclusiv pe tine in acest moment. Google a descoperit un exploit zero-day pentru sistemul de operare Windows, separat de cel pentru Google Chrome, si a avertizat intreaga lume in legatura cu faptul ca ele pot fi folosite pentru a rula cod neautorizat in calculatoare, fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla.

Google. Inginerii companiei americane sustin ca vulnerabilitate a fost in mod sigur exploatata pe Windows 7 impreuna cu cea a Google Chrome, insa se pare ca Windows 10 nu este vulnerabil in fata exploit-ului dezvaluit astazi. Google spune ca vulnerabilitatea descoperita de catre inginerii sai permite preluarea de drepturi de administrator in sistemul de operare, astfel ca orice hacker poate controla calculatorul si fura date la discretie, ceea ce unii fac deja.

Google. AVERTIZARE IMPORTANTA pentru TOATA LUMEA

Google. Vulnerabilitatea critica dezvaluita de catre inginerii companiei nu a fost inca reparata de catre cei de la Microsoft, ei lucrand la rezolvarea problemei, dar ar putea dura saptamani intregi pana cand s-ar putea intampla asta. Google le recomanda utilizatorilor Windows 7 sa faca update la Windows 10 pentru ca acolo problema ar fi fost reparata de catre compania Microsoft, iar asa sistemul de operare are in sfarsit parte de niste reclama buna care sa convinga oamenii sa-l instaleze.

It is a local privilege escalation in the Windows win32k.sys kernel driver that can be used as a security sandbox escape. The vulnerability is a NULL pointer dereference in win32k!MNGetpItemFromIndex when NtUserMNDragOver() system call is called under specific circumstances. The unpatched Windows vulnerability can still be used to elevate privileges or combined with another browser vulnerability to evade security sandboxes. Microsoft have told us they are working on a fix.

Google. Doar o saptamana a avut Microsoft la dispozitie pentru a rezolva problema care a fost descoperita de catre inginerii celor din Mountain View, ceea ce e destul de putin timp, dar e totusi vorba despre Windows 7. E posibil ca Microsoft sa nu se grabeasca sa rezolve aceasta problema pentru a mai forta oamenii sa faca update la Windows 10, ceea ce nu ar fi tocmai surprinzator, americanii fortand in general oamenii sa faca aexact ceea nu isi doresc.