RCS & RDS. ALERTA pentru Clienti, ce TREBUIE sa FACI!

RCS & RDS. O alerta foarte importanta a fost emisa pentru clientii din Romania, iata ce trebuie sa faci chiar in acest moment daca esti client al Digi.

RCS & RDS alerta

RCS & RDS. O alerta foarte importanta a fost anuntata de catre grupul de telecomunicatii din Romania, ea vizand toti clientii din tara, iar tu trebuie sa iei foarte in serios ce spune compania in momentul de fata. Mai exact, zilele trecute cei de la RCS & RDS au anuntat ca in urma cresterii atacurilor informatice din Romania au decis sa filtreze anumite porturi care pot fi folosite de catre hacker pentru a compromite calculatoarele utilizatorilor, sau a raspandi virusi si malware in lumea intreaga.

RCS & RDS. Compania a creat si o pagina speciala in cadrul website-ului sau in care ofera explicatii pentru problemele de securitate pe care le pot avea clientii, si de care incearca acum sa-i protejeze cu aceasta masura. Printre toate explicatiile oferite acolo de catre cei de la RCS & RDS, exista si o sectiune speciala prin care clientii din Romania isi pot verifica reteaua pentru a vedea daca ea este expusa la vulnerabilitatile de care compania vrea sa ne protejeze pe toti.

RCS & RDS. ALERTA pentru Clienti, ce TREBUIE sa FACI!

RCS & RDS. Puteti accesa aceasta pagina pentru a folosi un scanner special pus la dispozitie de catre cei de la Digi pentru a-ti verifica reteaua de internet de acasa, si a sti daca ea este vulnerabila in fata hackerilor, sau nu. Scannerul celor de la RCS & RDS verifica o serie de porturi care sunt cunoscute ca permitand exploatarea sistemelor de operare, inclusiv cand vine vorba despre dispozitive IoT, adica orice fel de gadget-uri inteligente care se conecteaza la internet pentru control la distanta.

Serviciul de scanare a vulnerabilităților are drept scop asigurarea utilizării serviciului de acces internet în condiții de siguranță, urmărind protejarea unui set fix de porturi ale unor echipamente care nu sunt asigurate de un firewall, porturi care prezintă un potențial de risc ridicat determinat de accesibilitatea deschiderii și exploatării lor de către alte persoane.

RCS & RDS. Verificarea existentei unor posibile vulnerabilitati se face doar cu acordul espres al clientilor, astfel ca va trebui sa acceptati termenii si conditiile, insa proedura ar trebui sa fie una “lipsita de durere”. Dupa testarea vulnerabilitatilor, cei de la RCS & RDS va vor spune daca exista porturi care pot fi folosite de catre hackeri pentru a va exploata echipamentele, iar asa veti sti daca e nevoie de o securizare suplimentara a dispozitivelor voastre.

RCS & RDS. Ca sa fiu sincer, va recmand sa faceti scanarea, daca nu sunteti o persoana care este familiarizata cu tehnologia, pentru ca v-ar putea ajuta sa aveti dispozitivele protejate mai bine.