RCS & RDS. ANUNT IMPORTANT pentru TOTI Clientii Romani

RCS & RDS. Un anunt extrem de important a fost facut de catre compania Digi pentru toti clientii din Romania, iata ce schimbare majora afecteaza pe toata lumea.

RCS & RDS securitate

RCS & RDS. In cursul acestei dupa-amiezi, operatorul de telecomunicatii a facut un anunt foarte important pentru toti clientii din Romania, fiind prima oara in acest an cand vine cu informatii de acest gen. Mai exact, cei de la RCS & RDS au inceput o campanie de informare si preventie privind securitatea cibernetica, totul in ideea de a-i face pe clientii persoane fizice, sau juridice, sa inteleaga cat de importanta este protejarea datelor, si nu doar atat.

RCS & RDS. Romania este in ultima vreme tinta tot mai multor atacuri cibernetice, conform companiei, astfel ca ea va implementa o serie de noi filtre pentru porturile de acces la internet, care sunt cele mai expuse la atacuri informatice. Conform celor de la RCS & RDS, limitarile impuse pentru aceste porturi n-ar trebui sa afecteze utilizarea obisnuita a internetului de catre clientii din Romania, dar le va creste securitatea datelor, si ar trebui sa ii faca mai putin vulnerabili la atacuri informatice.

RCS & RDS anunta blocarea de porturi pentru cresterea sigurantei online

RCS & RDS securitate online
Lista de porturi blocate de RCS & RDS pentru a creste siguranta online.

RCS & RDS. O pagina speciala a fost creata de catre companie pentru a explica masurile care sunt luate, dar si pentru a le oferi clientilor cateva sfaturi pentru a-si intari securitatea echipamentelor de telecomunicatii. In primul rand, RCS & RDS le recomanda oamenilor sa-si securizeze echipamentele de supraveghere ale caselor, acestea fiind vulnerabile in fata atacurilor, uneori fiind compromise, si folosite in retele de tip botnet pentru a ataca website-uri, si nu numai.

Digi | RCS & RDS acordă o deosebită importanță siguranței clienților, atunci când navighează pe internet. Pentru că securitatea cibernetică ne privește pe toți, le propunem utilizatorilor și abonaților să ni se alăture în această campanie de prevenire a evenimentelor informatice neplăcute și să se informeze în legătură cu măsura propusă de noi. Precizăm că este o soluție utilizată pe scară largă de către furnizorii de comunicații electronice și este doar un prim pas pentru o protecție mai bună, în privința riscurilor cibernetice.

RCS & RDS. Separat de asta, compania recomanda schimbarea parolelor de acces la routerele folosite in case, dezactivarea DMZ, sau a UpnP, a administrarii de la distanta, si activarea firewall-ului pentru routere. In imaginea de mai sus aveti si porturile pe care RCS & RDS le blocheaza pentru a creste siguranta utilizatorilor, deci daca folositi vreunul pentru orice, si nu mai functioneaza conexiunea, atunci acum aveti o explicatie si pentru asta.

RCS & RDS. Chiar daca sunt porturi blocate de catre companie, puteti cere deblocarea lor prin contul de administrare al serviciilor voastre, furnizand si o explicatie pentru cererea facuta.