iPhone. Lucrurile merg din RAU in MAI RAU pentru Apple

iPhone. Lucrurile merg din rau in mai rau pentru compania Apple, carenu pare sa fi gasit solutia pentru a rezolva marea problema pe care o are cu telefoanele.

iphone probleme china

iPhone. In ultimele saptamani au inceput sa apara si informatii pozitive cu privire la vanzarile telefoanelor companiei Apple, insa nu toti analistii sunt convinsi ca problemele au disparut pentru americani. China pare sa fie o problema mult prea greu de rezolvat pentru cei de la Apple, doua valuri de reduceri pentru telefoanele iPhone XR, iPhone XS, si iPhone XS Max nereusind sa ajute in vreun fel la cresterea vanzarilor, din pacate pentru americani.

iPhone. Se pare ca lucrurile merg “din rau in mai rau” pentru cei de la Apple, analistii chienzi spunand ca verificari facute la 37 dintre cei 42 de parteneri care vand telefoanele in China prezinta o situatie foarte rea. Se pare ca vanzarile de telefoane iPhone sunt mai mici decat cele inregistrate in cursul anului trecut, continuand trend-ul de scadere care a fost inregistrat de catre cei de la Apple la finalul anului 2018, deci situatia e tot mai rea, din pacate.

iPhone. Lucrurile merg din RAU in MAI RAU pentru Apple

iPhone. E sigur faptul ca Apple anticipase aceasta problema si de aceea a decis sa nu mai raporteze cifrele privind vanzarile de telefoane, in unitati, asa cum a facut pana la finalul anului trecut. Apple a luat aceasta decizie deoarece scaderea vanzarilor iPhone va afecta serios pretul actiunilor pe bursa americana, insa daca ascunde asta, si arata doar ca incasarile si profitul sunt cam la fel, investitorii nu se vor panica la fel de mult, si evolutia pe bursa va fi una mai acceptabila.

Without iPhone demand acceleration on the horizon, we currently do not see any catalysts near term to drive significant EPS upside. Multiple iPhone price cuts did not stop China iPhone search trends from weakening further while February supplier sales were abysmal, decelerating on a year over year basis vs. January. Of 42 Apple suppliers, he wrote, 37 of them “reported worse than seasonal sales” in February.

iPhone. Desi vanzarile de telefoane vor scadea pentru Apple si in T1 2019, e foarte posibil ca incasarile si profitul sa fie la valori egale, poate usor mai mici, sau usor mai mari, iar asta conteaza in final pentru companie. Apple si-a asumat mai mult ca sigur un risc calculat, crescand preturile iPhone, si asteptandu-se ca vanzarile sa scada, dar nu si banii care ii intra in conturi, ceea ce n-ar trebui sa-i afecteze evolutia pe bursa americana.

15 COMENTARII

 1. Ce-i doare gura sa spuna ca incasarile si profitul sunt la fel ? Cine si cum ii poate verifica , cand totul se scurge fara plata taxelor normale , prin metode dovedite evazioniste ?
  Nu e ca si cum Apple isi declara profitul sau cifra de vanzari intr-o singura tara si poate fi verificata. Ba din contra, banii se scurg prin tot felul de paradisuri financiare si scheme fiscale, tocmai ca sa nu fie controlabili si supusi taxelor.
  Deci , nici o baza pe ce declara Apple.

 2. Nu pot decât să îți dau dreptate! Producătorii și-au luat-o în cap cu prețurile. Apple este in cea mai ingrată poziție pentru că ea nu inovează nimic și nu are riscuri legate de producția de hardware. Ea cumpără cu 200 dolari și vinde cu 800. Bravo neică !

 3. Nici nu putea fi altfel într-o piață globală concurențială, în care concurența are produse mai bune, mai fiabile și mai ieftine.

 4. Pe termen lung asta ii va costa mai mult vânzând mai putine telefoane pierd potențiali clienți pentru serviciile lor gen Apple music

 5. Corect, dar Samsung nu vinde acelasi telefon de 5 ani de zile la pret nesimtit, promovand emoji ca o mare noutate. Au mai adus ceva noutati pe ici pe colo, nu crezi? Deci, intr-adevar, bravo Samsung…

 6. Apple nu mai inoveaza. Asta e problema lor. Au revolutionat industria in cateva randuri incepand cu touch id, mai recent, si face id. In rest nimic notabil. Acelasi sistem de operare cu imbunatatiri minore ici si colo care le poti obtine generatii in urma la android. Te superi, faci jailbreak, faci update, iar vrei JB. Constati cu stupoare de robot cu aer de fraier ca nu mai merge exploatat sistemul, pentru ca ai fost prost/obligat sa faci update ca sa poti cupla watch-ul.
  Sunt detalii mici care fac diferenta. Eu presimt declinul puternic al apple. A ajuns intr-un moment in care cu orice inovatie ar veni, nu mai misca interesul nimanui asa cum Viagra iti invineteste palosul daca o iei cand nu trebuie

 7. Du-te mă și plimbă ursul… Ios se blochează cu un SMS, are lag, se închide când iPadul se încălzește, etc și tu spui că este cel mai stabil.

 8. Nu uita că Samsung inovează iar Cercetarea și Inovarea sunt procese cu o componentă uriașă de risc. Poți investi zeci de miliarde de euro într-o tehnologie în stadiu incipient dar care după câțiva anu să se dovedească a fi inutilă.

  Gândește-te la OLED. Samsung a pariat pe tehnologia asta deși nu știa care vor fi rezultatele peste 10 ani. Apple ce a făcut? Nimic! Apple doar a cumpărat ecrane LCD făcute de alții dezvoltate de alții. Bravo neică!

  Azi, ecranul OLED costă 80 euro pentru că atât costă componentele: sticla, firele electrice, lipiciul, manopera, exploatarea utilajelor, etc. Dar unde sunt costurile de dezvoltare și prima de risc a producătorului tehnologiei?
  Apple nu are asemenea riscuri pentru că ia de-a gata ceea ce îi fac alții.
  Asta nu mai poate continua și vezi că Apple este ultima care adoptă tehnologii.

  Rușine Apple !

 9. Este imposibil ceea ce crezi tu. Apple este companie listată la Bursă și este obligată de lege să își audieze situațiile financiare.
  Apple nu poate minți în rapoarte pentru că ar însemna fraudă, pedepsită cu pușcăria.

  Sunt sisteme de control care să prevină frauda financiară. Un asemenea sistem este actul Sarbanes-Oxley, obligatoriu pentru companiile listate la Bursă și care îi responsabilizează direct pe Directorii Generali și pe Directorii Financiari pentru integritatea rapoartelor financiare.

  Dacă o companie listată la Bursă ar minți în rapoartele financiare, investitorii ar cumpăra acțiuni scumpe care s-ar dovedi păguboase și astfel ar pierde bani.

  Pentru mai multe detalii despre Sarbanes-Oxley te pot lămuri Srb Srb și Claudiu. Cică ei sunt mari investitori și ar trebui să viseze lucrurile astea.

 10. Asta inseamna sa te gandesti doar la profit. Urmatorul iphone trebuie sa fie revolutionar si cu un pret mult mai mic ca anul trecut.