iPhone. Lucrurile merg din RAU in MAI RAU pentru Apple

iPhone. Lucrurile merg din rau in mai rau pentru compania Apple, carenu pare sa fi gasit solutia pentru a rezolva marea problema pe care o are cu telefoanele.

iphone probleme china

iPhone. In ultimele saptamani au inceput sa apara si informatii pozitive cu privire la vanzarile telefoanelor companiei Apple, insa nu toti analistii sunt convinsi ca problemele au disparut pentru americani. China pare sa fie o problema mult prea greu de rezolvat pentru cei de la Apple, doua valuri de reduceri pentru telefoanele iPhone XR, iPhone XS, si iPhone XS Max nereusind sa ajute in vreun fel la cresterea vanzarilor, din pacate pentru americani.

iPhone. Se pare ca lucrurile merg “din rau in mai rau” pentru cei de la Apple, analistii chienzi spunand ca verificari facute la 37 dintre cei 42 de parteneri care vand telefoanele in China prezinta o situatie foarte rea. Se pare ca vanzarile de telefoane iPhone sunt mai mici decat cele inregistrate in cursul anului trecut, continuand trend-ul de scadere care a fost inregistrat de catre cei de la Apple la finalul anului 2018, deci situatia e tot mai rea, din pacate.

iPhone. Lucrurile merg din RAU in MAI RAU pentru Apple

iPhone. E sigur faptul ca Apple anticipase aceasta problema si de aceea a decis sa nu mai raporteze cifrele privind vanzarile de telefoane, in unitati, asa cum a facut pana la finalul anului trecut. Apple a luat aceasta decizie deoarece scaderea vanzarilor iPhone va afecta serios pretul actiunilor pe bursa americana, insa daca ascunde asta, si arata doar ca incasarile si profitul sunt cam la fel, investitorii nu se vor panica la fel de mult, si evolutia pe bursa va fi una mai acceptabila.

Without iPhone demand acceleration on the horizon, we currently do not see any catalysts near term to drive significant EPS upside. Multiple iPhone price cuts did not stop China iPhone search trends from weakening further while February supplier sales were abysmal, decelerating on a year over year basis vs. January. Of 42 Apple suppliers, he wrote, 37 of them “reported worse than seasonal sales” in February.

iPhone. Desi vanzarile de telefoane vor scadea pentru Apple si in T1 2019, e foarte posibil ca incasarile si profitul sa fie la valori egale, poate usor mai mici, sau usor mai mari, iar asta conteaza in final pentru companie. Apple si-a asumat mai mult ca sigur un risc calculat, crescand preturile iPhone, si asteptandu-se ca vanzarile sa scada, dar nu si banii care ii intra in conturi, ceea ce n-ar trebui sa-i afecteze evolutia pe bursa americana.