Google Chrome. Functia IMPORTANTA LANSATA cu Intarziere

Google Chrome. O functie foarte importanta a fost lansata cu intarziere de catre cei de la Google, si aduce o schimbare uriasa pentru navigarea pe internet.

Google Chrome data saver

Google Chrome. Dupa foarte multa asteptare, compania Google a lansat intr-un sfarsit pentru browserul sau o functie pe care oamenii o asteapta de foarte mult timp, ea fiind importanta pentru navigarea pe internet. Mai exact, incepand de astazi functia “Data Saver” din Google Chrome pentru Android este capabila sa reduca substantial consumul de trafic de internet inclusiv pe website-urile cu protocol HTTPS activ, adica vasta majoritate a celor mai populare de pe internet.

Google Chrome. Functia “Data Saver” poate reduce cu pana la 90% timpul de incarcare al unei pagini, prin folosirea serverelor Google pentru a incarca si comprima pagina inainte ca ea sa fie afisata pe telefoane. Mai mult decat atat, website-urile au anumite elemente eliminate pentru a se incarca mai repede in Google Chrome, traficul de internet necesar pentru a face asta fiind substantial redus, desi asta in majoritatea cazurilor strica functionalitatea multor website-uri.

Google Chrome. Functia IMPORTANTA LANSATA cu Intarziere

Google Chrome data saver android

Google Chrome. Chiar si asa, incepand de astazi utilizatorii pot folosi functia inclusiv pe website-urile care au conexiuni HTTPS active, ceea ce este o schimbare foarte importanta, avand in vedere ca atat de multe website-uri sunt securizate. Cei de la Google spun ca in utilizarea functiei “Data Saver” nu sunt transmise din Google Chrome informatii despre cookie-urile ncesare pentru logare, informatii despre username-uri si parole, plus alte informatii necesare functionarii paginii.

We use built-in optimizations and Google servers to improve page loading. The specific optimization techniques depend on what region the user is in and on how the developer wrote and served that particular page. When Chrome optimizes an HTTPS page, only the URL is shared with Google; other information – cookies, login information, and personalized page content – is not shared with Google.

Google Chrome. Functia “Data Saver” este activata automat pe telefoane doar daca utilizatorii folosesc conexiuni 2G/Edge/GPRS de internet, sau cand incarcarea paginii ar putea dura mai mult de 5 secunde. Toate paginile livrate prin functia “Data Saver” sunt marcate cu indicatorul “Lite”, pentru ca utilizatorii sa stie ca Google Chrome a optimizat respectiva pagina inainte de a o afisa pe telefoane, deci utilizatorii vor sti ca ea nu are chiar toate elementele normale.

Google Chrome. implementarea acestei functii va face navigarea pe internet mai rapida si mai sigura pentru mult mai multi utilizatori, ceea ce, in final, este exact ce ar trebui sa experimenteze toata lumea.