iPhone. Apple Pregateste o LOVITURA DURA pentru Guverne

iPhone. Apple pregateste o lovitura foarte dura pentru guvernele din intreaga lume cu o noua tehnologie pe care nimeni nu credea ca o va oferi vreodata.

iPhone spionare

iPhone. Apple se pregateste sa le dea o lovitura foarte dura guvernelor din intreaga lume care folosesc diverse tehnici pentru a intercepta apeluri telefonice, mesaje, SMS, si spioneaza cetatenii proprii, sau ai altor tari. Cei d ela Apple au brevetat o noua tehnologie care va permite securizarea comunicatiilor facute de pe telefoanele iPhone, astfel incat interceptarea datelor trimise din telefoane spre turnurile de telefonie mobila ar urma sa fie imposibila, teoretic.

iPhone. Datele ar urma sa fie criptate, iar multumita acestei tehnologii, telefoanele nu ar mai putea fi nici macar geolocalizate folosind triangularea prin turnurile de telefonie mobila, ceva ce oricum nu este extrem de exact. Tehnologia gandita de catre cei de la Apple pentru telefoanele iPhone ar urma sa faca inutile dispozitivele cunoscute cu denumirea “Stingray”, acestea folosind-se de IMSI pentru a intercepta comunicatii, si a localiza telefoane mobile.

iPhone. Apple Pregateste o LOVITURA DURA pentru Guverne

iPhone. Aceste dispozitive sunt folosite de catre organele de politie din diverse tari de pe glob pentru a spiona cetatenii, sau a localiza suspecti de comiterea a diverse infractiuni, insa Apple vrea sa faca totul imposibil. Desi cei de la Apple lucreaza la o asemenea tehnologie pentru iPhone, e posibil ca unele tari sa dea legi care sa interzica folosirea lor, iar de aici va incele o lupta legala intre producatori si guvernele care vor sa-si spioneze cetatenii mai usor.

Apple is working on an anti-snooping technology that will prevent law enforcement agencies from tracking mobile phone users’ locations or read their messages. The technology would hinder so-called ‘Stingray’ boxes, which mimic phone masts and can be used to track phone users’ locations and listen in on phone calls. The Apple technology would put end-to-end encryption to a phone’s unique ID, thus inhibiting the use of ‘Stingray’ boxes used to track users’ locations.

iPhone. In ciuda disputei pe care a avut-o compania Apple cu FBI din cauza refuzului de a debloca telefonul unui terorist, iata ca americanii vor sa gaseasca metode de a impiedica si mai mult munca autoritatilor. Desi cei de la Apple dezvolta in momentul de fata aceasta tehnologie, este foarte greu de spus de cat timp va fi nevoie pentru ca ea sa fie pusa in aplicare, asa ca ramane doar de vazut daca va exista posibilitatea de a o aduce pentru telefoanele iPhone cat mai curand.