World Wide Web. Google SARBATORESTE Internetul

World Wide Web. Astazi Google sarbatoreste 30 de ani de existenta a aplicatiei pe care o folosesc miliarde de oameni in fiecare zi, iata si ce Doodle special a facut.

World Wide Web

World Wide Web. Platforma online, asa cum o stim noi astazi, a pornit cu foarte multi an in urma intr-o versiune mult rudimentara, care totusi a reusit sa evolueze intr-o retea globala care aduna miliarde de oameni zilnic. In 1989 a luat nastere reteaua World Wide Web, pe care astazi o accesam astazi prin internet, prefixul “www” de la fiecare website fiind prescurtarea denumirii intregi, iar Google sarbatoreste astazi 30 de ani de la aparitia principalei sale surse de bani de la infiintare si pana acum.

World Wide Web. Un Google Doodle special a fost creat astazi de catre compania Google pentru a sarbatori “www-ul”, ceva ce este perfect normal, din moment ce platforma globala este atat de importanta pentru companie. Mai jos aveti Google Doodle-ul creat special pentru a sarbatori aniversarea a 30 de ani de existenta a World Wide Web, compania americana procedand in acest mod de fiecare data cand a existat ceva foarte important de sarbatorit.

World Wide Web. Google SARBATORESTE Internetul

World Wide Web google doodle

World Wide Web. Conform celor de la Google, nu mai putin de 2 miliarde de website-uri sunt active in momentul de fata pe intregul internet, iar asta doar in baza a ceea ce a reusit sa acceseze robotul sau pentru motorul de cautare. Spre deosebire de internet, care este reteaua in baza careia functioneaza, World Wide Web este o “aplicatie” online care a fost construita pe baza inovatiilolor precum protocolul HTTP, sau a adreselor URL, ele facand tot ceea ce facem acum posibil.

The Web would soon revolutionize life as we know it, ushering in the information age. Today, there are nearly 2 billion websites online. Whether you use it for email, homework, gaming, or checking out videos of cute puppies, chances are you can’t imagine life without the Web. Not to be confused with the internet, which had been evolving since the 1960s, the World Wide Web is an online application built upon innovations like HTML language, URL “addresses,” and hypertext transfer protocol, or HTTP. The Web has also become a decentralized community, founded on principles of universality, consensus, and bottom-up design.

World Wide Web. Desi exista peste 2 miliarde de website-uri in intregul internet in momentul de fata, exista inca zone foarte mari de pe planeta care nu au acces la reteaua globala folosita de miliarde de oameni. Cei de la Google, la fel ca Facebook, incearca sa aduca internetul chiar si in cele mai indepartate colturi ale planetei, iar multumita acestor initiative, World Wide Web va creste, insa va mai fi nevoie de cativa ani pentru ca asta sa se intample.

World Wide Web. Aniversarea de astazi este una dintre cele mai importante din ultimii ani, dar internetul mai are de evoluat foarte mult pana in momentul in care va ajunge sa fie util pentru chiar toata lumea.