Huawei. AMENINTARE DURA Facuta de SUA IMPOTRIVA Germaniei

Huawei. O amenintare foarte dura a fost facuta de catre SUA impotriva Germaniei din cauza pericolului pe care l-ar avea produsele chinezilor pentru europeni.

Huawei aliati

Huawei. Ieri Germania a fost prima tara importanta din Europa, dar si din lume, care a spus ca nu va interzice echipamentele 5G ale companiei chinezesti pentru utilizare cu retelele sale de telefonie mobila. Decizia nu este pe placul americanilor, care au amenintat Germania ca le va interzice accesul la anumite tipuri de informatii deoarece acestea ar putea fi interceptate de catre guvernul chinez prin intermediul produselor furnizate de catre compania Huawei.

Huawei. SUA a initiat la finalul anului trecut o campanie prin care a inceput sa le ceara aliatilor sai sa interzica produsele companiei chinezesti pentru propriile retele de telecomunicatii, iar multi au fost de acord. Germania are totusi o cu totul alta opinie vis-a-vis de problemele de securitate pe care le-ar avea produsele companiei Huawei, fiind primul aliat important al SUA care a refuzat sa ia o decizie care sa fie pe placul americanilor, cel putin deocamdata.

Huawei. AMENINTARE DURA Facuta de SUA IMPOTRIVA Germaniei

Huawei. Marea problema a SUA este ca nu a publicat pana in acest moment dovezi care sa-i sustina afirmatiile conform carora produsele chinezilor i-ar permite intr-adevar guvernului de la Beijing sa spioneze comunicatiile altor tari. Marea Britanie si Franta inca nu au luat vreo decizie cu privire la produsele celor de la Huawei, iar daca Germania a decis sa nu le interzica, atunci e posibil ca si aceste doua importante tari sa ia decizii similare in viitorul nu foarte indepartat.

he Trump administration has told the German government it would limit intelligence sharing with Berlin if Huawei Technologies Co. is allowed to build Germany’s next-generation mobile-internet infrastructure. In a letter to the country’s economics minister, U.S. Ambassador to Germany Richard A. Grenell wrote allowing the participation of Huawei or other Chinese equipment vendors in the 5G project would mean the U.S. won’t be able to maintain the same level of cooperation with German security agencies.

Huawei. Amenintarea SUA fata de Germania a fost facuta prin ambasadorul din tara europeana, iar desi ea vizeaza informatii secrete pe care acum tara le primeste, schimbul nu va fi complet oprit intre cei doi aliati. Cred ca singurul mod prin care SUA va reusi sa interzica efectiv produsele Huawei in tarile europene va necesita publicarea de informatii care sa confirme fara dubiu faptul ca guvernul chinez are acces la datele transmise prin produsele companiei pe care in mod clar o controleaza.

Huawei. In toata aceasta perioada compania chinezeasca a negat vehement acuzatiile care ii sunt aduse, insa desigur ca fara niciun fel de succes, pentru ca unele tari si-au aratat disponibilitatea de a-i interzice produsele.