Android. PROBLEMA FARA PRECEDENT pe Telefoane

Android. O problema fara precedent a fost inregistrata pentru telefoanele cu sistem de operare al companiei Google, iata cat de grava este situatia in prezent.

Android reclame

Android. O problema fara precedent a fost descoperita pentru utilizatorii de telefoane si tablete din lumea intreaga, iar aici vorbim despre ceva ce ar trebui sa ingrijoreze chiar si cei mai inraiti fani ai sistmeului de operare. Conform companiei Check Point, specializata pe seuritate informatica, nu mai putin de 200 de aplicatii cu malware au fost descarcate de 150 milioane de ori inainte de a fi retrase din Google Play Store de catre compania Google, cifra fiind una sbolut uriasa.

Android. Vorbim despre un malware care afisa reclame in afara aplicatiei, deci utilizatorul nu vedea ca acea reclama era afisata, iar pana cand a fost descoperita problema, s-au facut foarte multi bani de pe urma ei. Nu se stie daca acele 200 de aplicatii sterse de catre Google din Play Store reprezinta toate aplicatiile cu malware care au fost publicate de catre hackeri, insa este destul de clar faptul ca Android are o problema uriasa in ceea ce priveste acest tip de hack-uri.

Android. PROBLEMA FARA PRECEDENT pe Telefoane

Android reclame simbad

Android. SimBad este denumirea malware-ului descoperit in aplicatii, vasta majoritate a lor fiind jocuri cu simulatoare de transport, de agricultura, etc, numarul total de descarcari fiind unul impresionant. Cu 150 de milioane de descarcari pentru aceste aplicatii pentru Android, e de asteptat ca sute de milioane de afisari sa fi fost generate pentru reclamele afisate in afara lor, iar prin ele s-au castigat cu siguranta sume extrem de mari de bani de catre hackeri.

Check Point researchers from the Mobile Threat Team have discovered a new adware campaign on the Google Play Store. This particular strain of Adware was found in 210 applications, and the combined download count has reached almost 150 million. Google was swiftly notified and removed the infected applications from the Google Play Store.

Android. Desi cei de la Google analizeaza aplicatiile care urmeaza sa fie publicate in Play Store, se pare ca n-au descoperit aceasta problema uriasa care a afectat cel putin cateva milioane de oameni, daca nu chiar zeci de milioane. Este absolut uimitor ce se intampla in Play Store, iar aceasta este doar o mica parte din problema aplicatiilor cu malware care exista acolo, pentru ca foarte multe aplicatii de acest gen n-au fost inca descoperite de catre firmele de securitate care analizeaza platforma Android.

Android. In iOS, de exemplu, o problema de acest gen nu ar exista pentru ca Apple nu permite afisarea de reclame in afara aplicatiilor, asa ca aveti grija ce instalati pe telefoanele cu sistem de operare de la Google.