RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, Solutie de URGENTA pentru Clienti

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au o solutie de urgenta anuntata astazi pentru clientii din Romania, iata in ce situatie s-a ajuns in acest moment.

RCS & RDS solutie

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au astazi un anunt extrem de important facut cu privire la o solutie de ultim moment care va avea impact pentru clientii din Romania daca va fi pusa in aplicare. Mai exact, in cursul zilei de ieri Calin Popescu-Tariceanu a anuntat o veste buna pentru clientii RCS & RDS, si a celorlalte companii de telecomunicatii, totul avand legatura cu OUG 114/2018, si efectele pe care aceasta urmeaza sa le produca in Romania in curand.

RCS & RDS. La finalul lunii ar urma sa intre in vigoare modificarile impuse prin OUG 114/2018 pentru companiile de telecomunicatii, si nu numai, din Romania, daca este adoptata tacit, sau prin vot, de catre Camera Deputatilor. O noua ordonanta de urgenta este pregatita pentru a modifica efectele celei 114/2018, insa Guvernul se pregateste pentru situatia in care nu va putea finaliza cu RCS & RDS, sau alte companii, discutiile inainte ca ordonanta veche sa isi faca efectele.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, Solutie de URGENTA pentru Clienti

RCS & RDS. In aceasta situatie, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca se pregateste o prorogare a efectelor pe care urmeaza sa le produca OUG 114/2018, astfel incat companiile sa nu fie efectiv afectate de catre ea. Se pare ca bugetul pentru anul 2019 nu a fost gandit cu bani ce provin inclusiv de la aceasta ordonanta de urgenta impotriva careia lupta RCS & RDS, plus multe alte companii, dar Guvernul vrea totusi sa corecteze ceea ce nu este pe placul companiilor.

Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem și aici mă refer la un lucru foarte clar – ordonanța încă nu și-a produs efectele, să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au și să încercăm să le remediem. (…) Am discutat și cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în așa fel încât ordonanța să își atingă obiectivele. (…) Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuțiile pe Ordonanța 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârșitul lunii, avem o soluție de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuțiile și definitivăm textul OUG.

RCS & RDS. Decizia de a proroga aplicarea efectelor OUG 114/2018 a fost discutata de catre Calin Popescu Tariceanu si cu Liviu Dragnea, asa ca daca se va pune in aplicare solutia de urgenta, ea va fi acceptata de toata lumea. Solutia nu este cea mai buna dintre toate, insa daca nu s-a ajuns la un acord clar inca cu RCS & RDS, sau celelalte companii din Romania, atunci altceva mai bun nu poate fi oferit, asa ca exista macar atat pentru a impiedica alte cresteri de preturi.

RCS & RDS. Stim deja ca Digi si Telekom au crescut preturile pentru serviciile din Romania din cauza acestei ordonante de urgenta, Orange si Vodafone putand face acelasi lucru, iar Guvernul Romaniei cam vrea sa evite asta.