Apple Obtine o VICTORIE IMPORTANTA Impotriva Qualcomm

apple plata qualcomm

Apple a obtinut o victorie partiala foarte importanta impotriva celor de la Qualcomm, americanii reusind sa convinga o instanta ca trebuie sa primeasca 1 miliard de dolari de la partenerii lor. Suma reprezinta reduceri pe care Qualcomm le-a promis pentru Apple in baza colaborarii pe care o au in diverse zone de pe glob, dar pe care nu le-au mai oferit dupa ce a inceput batalia legala dintre companii.

Fabricile care asambleaza iPhone au platit miliarde de dolari catre Qualcomm pentru ca le-au integrat componentele in telefoane, iar Apple le rambursa banii celor care ii produceau telefoanele. Qualcomm trebuia, in schimb, sa le ofere celor de la Apple reduceri pentru licentele tehnologiilor folosite in iPhone, cei din Cupertino fiind de acord sa nu conteste in instanta cuantumul lor.

Apple Obtine o VICTORIE IMPORTANTA Impotriva Qualcomm

Acum 2 ani Qualcomm a refuzat sa mai ofere reduceri catre Apple, acuzandu-i ca a incurajat companiile care asambleaza iPhone sa reclame la autoritatile din diverse tari intelegerile privind platile facute catre ei. Qualcomm a spus deasemenea ca afirmatiile partenerilor Apple ar fi fost mincinoase, desi a fost amendata de catre autoritati cu aproape 1 miliard de dolari, cu peste 1 an de zile in urma.

Judge Gonzalo Curiel of the U.S. District Court for the Southern District of California on Thursday ruled that Qualcomm, the world’s biggest supplier of mobile phone chips, was obligated to pay nearly $1 billion in rebate payments to Apple, which for years used Qualcomm’s modem chips to connect iPhones to wireless data networks.

Decizia de astazi nu este una definitiva, deci nu va obliga Qualcomm sa plateasca vreun ban catre Apple, insa daca va fi mentinuta, si va deveni definitiva, atunci banii vor trebui sa ajunga in conturile celor din Cupertino. Este interesant cum au evoluat lucrurile in aceasta perioada, si e posibil ca Apple sa aiba castig de cauza in fata Qualcomm, in final.

6 COMENTARII

  1. Intra și google și qualcomm in categoria “marile afaceri americane”? Sau ei sunt cumva din Bangladesh? Sau ei sunt băieții buni?