RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, MESAJ de la Tariceanu

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au parte de un mesaj foarte important de la Calin Popescu-Tariceanu, iata ce a declarat presedintele Senatului Romaniei.

RCS & RDS tariceanu

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, sunt in centrul unui mesaj important al presedintelui Senatului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, acesta facand declaratia ieri in fata presei adunate la Palatul Parlamentului. Mai exact, stim deja de cateva luni bune ca aceste companii asteapta anularea modificarilor legislative impuse de catre OUG 114/2018, RCS & RDS, impreuna cu restul mediului telecom, punand presiune pe cei d ela putere sa faca toate schimbarile.

RCS & RDS. Calin Popescu-Tariceanu a afirmat in cursul zilei de ieri ca OUG 114/2018 va fi modificata printr-o alta ordonanta de urgenta, si ca discutii ample au fost purtate cu toate companiile care sunt afectate de catre ea. In urma discutiilor avute de catre reprezentantii puterii cu toate companiile care sunt afectate, se va analiza situatia, iar atat cei de la RCS & RDS, cat si multe alte companii, ar urma sa aiba parte de indeplinirea unora dintre cerinte.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, MESAJ de la Tariceanu

RCS & RDS. Conform lui Calin Popescu-Tariceanu, noua ordonanta de urgenta ar putea modifica pentru mediul telecom preturile licentelor pentru viitoarele retele 5G care vor fi lansate in Romania incepand din 2019. Conform presedintelui Senatului Romaniei, se va discuta cu ANCOM o reducere a licentelor pentru 5G, iar RCS & RDS, impreuna cu restul companiilor telecom, vor avea cu siguranta vesti bune, pentru ca autoritatea n-a sustinut pana acum aceste cresteri mari ale tarifelor.

În privinţa domeniului telekom, firmele în telecomunicaţii au ridicat următoarea obiecţie, şi anume că taxele pentru viitoarele licenţe 5G ar fi prea mari şi ar fi descurajatoare. O să discutăm acest lucru cu autoritatea de resort, să vedem dacă susţine această poziţie sau nu.

RCS & RDS. S-a spus foarte clar ca a cere 1 miliard de euro pentru licentele 5G este exagerat de mult, chiar mai mult decat in alte tari europene, iar operatorii ar trebui sa creasca preturile pentru a sustine asemenea investitii. RCS & RDS a crescut prima preturile pentru serviciile pe care le ofera, cei de la Telekom i-au urmat, iar daca schimbari nu vor fi facute pentru OUG 114/2018, atunci Orange si Vodafone ar putea lua decizii simialre in viitorul apropiat.

RCS & RDS. Deocamdata nu se stie cand va fi data noua ordonanta de urgenta pentru a modifica ceea ce s-a impus pe final de 2018, insa acestea vor fi prorogate daca nu se va ajunge la timp la o solutie acceptabila pentru toata lumea.