Google Chrome. Functie EXTREM de IMPORTANTA a Google

Google Chrome. O functie extrem de importanta a fost implementata de catre compania Google pentru utilizatorii de calculatoare si telefoane din intreaga lume.

Google Chrome senzori

Google Chrome. Dupa ani si ani de cereri pentru a imbunatati experienta de utilizare a browserului folosit de catre sute de milioane de oameni de pe planeta, iata ca acest lucru se intampla in final. Compania Google a luat in sfarsit decizia de a implementa pentru Google Chrome o functie care permite avertizarea utilizatorilor in momentul in care un website incearca sa acceseze senzorii de monitorizare existenti pentru laptop-urile, sau calculatoarele acestora.

Google Chrome. Daca intrati pe un website care incearca sa acceseze senzorii de miscare, lumina, camera frontala, microfonul, sau alti senzori ai calculatoarelor, si laptop-urilor, atunci browserul va va anunta in prealabil in legatura cu asta. Functia a fost implementata in versiune beta in momentul de fata in versiunea Canary a Google Chrome, deci trebuie testata indeaproape inainte de a fi lansata, astfel incat sa nu detecteze in mod fals ceea ce vor sa faca anumite website-uri.

Google Chrome. Functie EXTREM de IMPORTANTA a Google

Google Chrome senzori avertizare

Google Chrome. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum arata meniul prin care putem controla accesul pe care unele dintre website-uri il vor avea asupra senzorilor din calculatoarele noastre, deci putem bloca, sau permite accesul, dupa bunul plac. In momentul in care un website vrea sa acceseze senzorii din calculatoarele noastre, un mesaj de alerta “This page is using motion or light sensors” va fi afisat, astfel ca vom sti ce se intampla.

Google Chrome. Aceasta functionalitate nu va fi implementat doar pe calculatoare, ci si pe telefoane mobile, astfel ca inclusiv in Android vor exista optiuni de a bloca la fel accesul pentru website-uri. In cazul iPhone nu e nevoie de asa ceva, pentru ca accesul la aceste componente este cerut in mod normal cerut de ceva vreme, astfel ca Google Chrome nu va putea aduce ceva nou aici, deoarece Apple a avut grija sa ne protejeze suficient cu sistemele de securitate din iOS-ul sau.

Google Chrome. Deocamdata aceasta noua functionalitate ar fi programata pentru lansare in versiunea 75 a browser-ului, dar nu este sigur ca se va intampla asa.