Huawei. VICTORIE URIASA in fata lui Donald Trump

Huawei. Compania chinezeasca a obtinut o victorie uriasa in fata lui Donald Trump, iata cum a reusit sa-i tina piept presedintelui american pana acum.

Huawei donald trump

Huawei. In ultimele luni compania chinezeasca a fost atacata din toate partile de catre SUA, prin administratia prezidentiala a lui Donald Trump, insa se pare ca lucrurile merg mult mai bine decat isi imagineaza multa lume. In ciuda eforturilor SUA de a isi convinge partenerii aliati sa interzica produsele celor de la Huawei, in realitate n-au prea reusit sa faca asta, Germania fiind cea mai importanta tara care a decis sa nu impuna o asemenea restrictie pentru chinezi.

Huawei. Desi reprezentanti ai Casei Albe au vizitat multe tari europene pentru a cere ca produsele chinezilor sa fie interzise la folosire pentru viitoarele retele 5G, in realitate acest lucru nu s-a intamplat. Inclusiv secretarul de stat al guvernului SUA, Mike Pompeo, a vizitat unele tari pentru a cere interzicerea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei, amenintand si cu interzicerea accesului la informatii secrete, insa asta nu pare sa fi contat pana in prezent.

Huawei. VICTORIE URIASA in fata lui Donald Trump

Huawei. Desi Noua Zeelanda, Canada, Australia, si unele tari europene mai mici, si-au aratat dispozitia de a interzice produsele chinezilor, iata ca Germania nu e deocamdata dispusa sa faca asta. Franta si Marea Britanie sunt deasemenea mari necunoscute in momentul de fata, Huawei avand parteneri foarte importanti in aceste tari, iar daca ele vor decide sa nu interzica produsele, atunci SUA va primi o noua lovitura dura, iar Donald Trump va avea o pozitie mult mai slaba in negocierile cu China.

The Trump administration’s aggressive campaign to prevent countries from using Huawei and other Chinese telecommunications equipment in their next-generation wireless networks has faltered, with even some of America’s closest allies rejecting the United States’ argument that the companies pose a security threat.

Huawei. Donald Trump a semnat un ordin prezidential prin care a interzis produsele chinezilor in administratia publica, armata, agentiile de informatii, si in companiile care au contracte de parteneriat cu acestea. Donald Trump ar pregati un alt ordin prezidential pentru a reduce si mai mult capacitatea Huawei de a functiona in SUA, mai ales ca acum exista un proces deschis impotriva unui ordin anterior, asa ca situatia se complica si mai mult.

Huawei. SUA se lupta de vreun an de zile cu compania chinezeasca, si guvernul care o sustine, insa pana acum n-a avut mai deloc succes in a-si impune dorintele asupra tuturor partenerilor sai.