Prima Pagina Romania Timisoara. MII de Oameni Lasati FARA Internet si TV de Primar

Timisoara. MII de Oameni Lasati FARA Internet si TV de Primar

Locuitorii din Timisoara au ramas fara servicii de internet si TV dupa ce primarul Nicolae Robu a decis sa taie in plina noapte cablurile operatorilor.

6

timisoara cabluri internet tv taiate

Aseara Timisoara a fost scena unei situatii complet nedorite, dupa ce primarul Nicolae Robu a taiat cablurile a 8 furnizori de servicii de internet si TV, si a lasat cateva mii de persoane fara semnal. Doar cei de la UPC au avut intre 800 si 1000 de clienti business afectati de aceasta actiune, insa daca ne gandim la RCS & RDS, Orange, sau Telekom, atunci cifrele sunt mult mai mari, totul pentru a curata orasul Timisoara de cablurile atarnate pe stalpi.

Primarul orasului Timisoara, Nicolae Robu, anuntase inca de acum cateva saptamani ca urmeaza sa faca putina curatenie in randul celor care au cabluri intinse pe stalpii din oras, iar acest lucru s-a intampalt, chiar daca nu in cel mai bun mod posibil. A taia cablurile operatorilor direct de pe stalpi e o masura de a forta lucrurile, iar ceea ce vedem in Timisoara s-ar putea repeta si in alte orase, pentru ca mai toate sunt sugrumate de cabluri atarnate peste tot.

Timisoara. MII de Oameni Lasati FARA Internet si TV de Primar

In Timisoara primaria vrea ca toate aceste cabluri atarnate pe stalpi sa fie ingropate de catre furnizorii de servicii de internet, televiziune, sau telefonie fixa, iar acum acestia au o problema mare in fata. Reprezentantii operatorilor au demontat aseara o buna parte dintre cabluri pentru ca acestea sa nu fie distruse de catre primarul din Timisoara, iar in urmatoarea perioada vor cauta solutii pentru a le ingropa, si a relua furnizarea serviciilor catre clienti.

Ceea ce s-a intamplat in Timisoara ar trebui sa se intample in cam toate orasele din Romania, iar asta pentru ca nu cred ca exista vreunul unde sa nu fie cabluri atarnate pe fiecare stalp de electricitate, sau de iluminat. Ar fi interesant de vazut si cam cat ar costa investitia de a muta toate aceste cabluri in subteran, nu doar in Timisoara, ci si in alte orase, dar probabil ca aceste informatii nu vor fi dezvaluite de catre vreun operator candva.

Articolul anterior19 Martie – cele mai bune aplicatii noi lansate in App Store
Urmatorul articolHuawei P30 PRO. EXCLUSIV, PRIMUL VIDEO cu o UNITATE REALA
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.