Comisia Europeana Aplica o AMENDA URIASA Companiei Google

Google are aplicata o noua amenda foarte mare de catre Comisia Europeana, iata ce cred oficialii europeni ca a facut gresit compania americana acum.

Comisia Europeana AMENDA URIASA Google

Google a primit astazi o amenda de 1.7 miliarde de dolari de la Comisia Europeana, ea fiind asteptata de cateva luni bune de zile, si iata ca intr-un final a ajuns sa fie impusa impotriva celor din Mountain View. Amenda Comisiei Europene are in vedere practicile, aparent, neconcurentiale pe care Google le-a aplicat pentru a tine in avantaj reteaua de publicitate Adsense in fata celor competitoare, iar europenilor nu le-a prea placut aceasta tactica.

Google este la a treia amenda mare de la Comisia Europeana, in fara primind una de 5 miliarde de dolari din cauza modului in care si-ar fi impus in fata producatorilor de telefoane Android anumite practici considerate neconcurentiale. Comisia Europeana a aplicat aceasta amenda din cauza modului in care Google s-a comportat in ultimii 10 in piata publicitatii online, acesta fiind cel mai mare generator de venituri pentru compania americana.

Comisia Europeana Aplica o AMENDA URIASA Companiei Google

Google a ajuns acum la amenzi totale de aproape 10 miliarde de dolari primite de la Comisia Europeana, primele doua dintre ele fiind deja atacate, insa niciuna nu a ramas definitiva, sau nu a avut valoarea modificata. Google este “pusa la zid” de catre Comisia Europeana din cauza faptului ca in Google Search nu afiseaza reclame de la alte agentii de publicitate, insa avand in vedere ca e motorul sau de cautare, nu prea are de ce sa fie obligata sa faca asta.

Google a fost sanctionata cu o amenda de 3 miliarde de dolari in 2017 din cauza faptului ca in motorul de cautare Google Search ar fi avut pozitii mai avantajoase pentru serviciile proprii de comparare a preturilor produselor vandute online, fata de altele terte. Google nu are o decizie definitiva privind acea amenda, in urma contestarii, insa e putin probabil sa scape fara a plati efectiv vreun ban catre Comisia Europeana, chiar daca suma va fi una mult mai mica decat cea ceruta.

Google nu prea face nimic diferit fata de alte companii americane, sau europene, singura diferenta este ca e mult mai mare, deci mai vizibila, si o tinta mai usor de lovit.

2 COMENTARII

  1. Le-ai platit prea multi bani si te-au abuzat?
    E piata libera. Daca nu iti convine, poti sa folosesti motorul de cautare de la apple.
    Esti din categoria “m-au abuzat bancile pentru ca am vrut bani de la ele ca sa imi cumpar lucruri inutile mai scumpe decat pot sa castig in 10 ani si nu m-au informat ca poate creste cursul valutar desi puteau sa vada pe fata mea ca am doar doua clase facute in opt ani”.