Google. ATENTIE! Mesaj IMPORTANT pentru Chrome

Google. Un mesaj foarte important pentru toti utilizatorii Chrome din lumea intreaga a fost facut de catre compania americana, iata ce trebuie sa stii acum.

Google flash chrome

Google. O schimbare foarte importanta este pregatita pentru utilizatorii din lumea intreaga care folosesc browserul Chrome, ea fiind anuntata inca de acum mai bine de un an de zile, dar acum va fi intr-un final impusa. Mai exact, acum vreun an cei de la Google au anuntat ca vor elimina complet plugin-ul Flash din browsere dupa ce Adobe a anuntat ca va inceta sa mai implementeze functii noi pentru el, si ca la finalul anului 2020 nu-l va mai “recunoaste” ca fiind al sau.

Google. Avand in vedere ca Adobe a cam renuntat la Flash, inclusiv Chrome urmeaza sa il aiba eliminat incepand cu luna iulie a acestui an, cee ce este o veste foarte buna pentru utilizatorii din lumea intreaga. Pluginul Flash a fost si ramane unul dintre cele mai urate create vreodata pentru calculatoare si browsere web, iar eliminarea din Chrome anuntata de catre Google este un pas foarte important pentru a-l face complet uitat, asa cum dorea si Steve Jobs acum cativa ani.

Google. ATENTIE! Mesaj IMPORTANT pentru Chrome

Google flash chrome dezactivat

Google. In momentul de fata browserul Chrome nu ruleaza continut flash in mod nativ, preferand sa afiseze continutul in format HTML5, sau oricare altul care nu consuma la fel de multe resurse la rulare. Incepand cu luna iulie, plugin-ul flash nici macar nu va mai putea fi activat manual de catre utilizatori, asa cum se intampla acum in Chrome, cei de la Google eliminandu-l complet din software-ul lor, asa cum ar fi trebuit sa faca deja acum foarte mult timp.

Google. Versiunea 76 a browserului Chrome este cea care va avea flash-ul eliminat complet, ea fiind in momentul de fata programata pentru a fi lansata in versiune publica in cursul lunii iulie. Pentru a putea folosi flash in continuare in Chrome, cei interesati vor trebui sa instaleze manual plugin-ul, si apoi sa-l activeze din meniul de setari al browserului, cei de la Google ingreunand serios procedura de a-l mai folosi pentru website-uri.

Google. Masura luata de catre companie pentru Chrome nu ar trebui sa mire, ci ar trebui privita ca una foarte buna, si normala, alte companii facand miscari similare.