Apple Dezvolta pentru iPhone o Functie la care NU te ASTEPTAI

Apple dezvolta pentru telefoanele iPhone o noua functie la care nimeni nu se astepta, iata ce vrea sa le ofere clientilor din intreaga lume curand.

apple iphone poze apa

Apple dezvolta pentru telefoanele iPhone o noua functie foarte interesanta la care fanii telefoanelor nu se asteptau, insa cei din Cupertino vor sa ofere noutati notabile pentru cei care cumpara smartphone-urile. Mai exact, intr-un nou brevet de inventie, compania Apple descrie metode prin care telefoanele iPhone pot fi create intr-un asa fel incat sa fie capabile sa faca poze bune chiar si cand sunt folosite sub apa, ele fiind rezistente la apa si praf in momentul de fata.

iPhone poate fi folosit acum sub apa la adancime mai mica de 1 metru, insa inregistrarea de poze nu este posibila cu o calitate buna pentru ele, dar compania Apple vrea sa rezolve problema pentru viitoarele modele. Apple gandeste schimbari pentru iOS care sa modifice automat pozele facute cu iPhone, astfel incat acestea sa aiba o calitate buna dupa inainte sa fie salvate in libraria foto, ceva ce implica si folosirea inteligentei artificiale pentru rezultate foart bune.

Apple Dezvolta pentru iPhone o Functie la care NU te ASTEPTAI

Apple vrea ca iOS din iPhone sa poata detecta pozele care sunt facute sub apa pentru a le modifica automat in momentul procesarii de dupa inregistrare, ceva ce este facut deja in cazul altor tipuri de poze. Daca ne gandim la functiile HDR, care fac acelasi lucru pentru pozele facute oriunde altundeva in lumea reala, cei de la Apple ar vrea ca pentru iPhone sa implementeze un fel de HDR pentru pozele facute sub apa, ceea ce s-ar putea dovedi a fi o idee atractiva pentru unii.

Adventurous iPhone users wanting to use their devices to take photographs underwater may enjoy better results in the future, as Apple is exploring ways to automatically adjust an image when the smartphone is immersed in water to offer the best picture possible. In a patent application published by the US Patent and Trademark Office on Thursday titled “Submersible Electronic Devices with Imaging Capabilities,” Apple proposes a system that can automatically detect when a photograph is being taken underwater, and for the device to make a set of changes to the image to improve its overall appearance.

Apple stie cati oameni folosesc telefoanele iPhone pentru a face poze sub apa, fie ca isi protejeaza dispozitivele cu carcase, fie ca le folosesc fara sa aiba vreo masura de protectie pentru ele. cat de usor va fi de implementat o asemenea schimbare pentru iPhone nu se stie deocamdata, insa e bine ca Apple vrea sa ne ofere si functii care nu exista in telefoanele competitorilor.