Android Q. Functia care a Generat FURIA Utilizatorilor

Android Q. O noua functie implementata de catre compania Google a generat furia unui numar foarte mare de utilizatori din lumea intreaga, iata ce reclama ei.

Android Q notificari

Android Q. In prima versiune a sistemului de operare compania Google a luat decizia de a elimina o functie extrem de utila pentru utilizatorii de telefoane, ceea ce a genera foarte multi nervi pentru acestia. Mai exact, Google a decis sa elimine din Android Q functia care permite marcarea notificarilor ca fiind citite folosind un simplu gest de glisare direct pe ecran, asa cum are si iOS de cativa ani de zile, o explicatie pentru decizie nefiind oferita inca.

Android Q. Avand in vedere numarul foarte mare de plangeri inregistrat din cauza acestei modificari, cei de la Google au anuntat ca urmeaza sa le ofere utilzatorilor optiunea de a controla din nou notificarile in acest mod. Functia eliminata in prima versiune beta a sistemului de operare urmeaza sa fie readusa intr-o viitoare versiune a Android Q, sau doar a Android, insa deocamdata nu se stie cam cand intentioneaza cei de la Google sa rezolve aceasta problema serioasa.

Android Q. Functia care a Generat FURIA Utilizatorilor

Android Q notificari google

Android Q. Acum sistemul de operare nu mai marcheaza notificarile ca fiind citite printr-un simplu gest, ci le ofera utilizatorilor mai multe optiuni pentru a controla notificarile, ceea ce pentru unii a devenit prea complicat. Practic, in loc sa se faca un gest de glisare pentru Android Q astfel incat notificarile sa dispara, utilizatorilor li se ofera inca alte trei optiuni dintre care sa aleaga ceea ce vor sa faca cu acea notificare, simplitatea disparand complet din sistemul de operare.

Android Q. Acum toata lumea se intreaba daca Google va oferi intr-adevar functia din nou intr-o viitoare versiune a acestui sistem de operare, sau abia in cea publica, ori in vreuna care sa fie disponibila public abia anul viitor. E interesant cum a fost gandita aceasta schimbare foarte importanta pentru Android Q, si cum reactioneaza Google la plangerile utilizatorilor privind disparitia unei functii atat de importante pentru ei, ceea ce pune putin in perspectiva lucrurile.

Android Q. Versiunea finala si publica a sistemului de operare ar trebui sa fie lansata undeva prin luna august, prezentarea fiind deja programata pentru 7 mai de catre GOogle.

3 COMENTARII

  1. Bine că nu au lansat funcția de reducere a performanțelor smartphone-urilor fără să înștiințeze cei câteva sute de milioane de utilizatori, așa cum a procedat Apple. Cu siguranță ar fi fost o funcție care să înfurie omenii.