Google Chrome. Functia care va SCHIMBA INTERNETUL

Google Chrome. O noua functie foarte importanta, care va schimba internetul, este prezentata astazi, iata cat de mari sunt modificarile pregatite pentru noi.

google chrome never slow mode

Google Chrome. O noua functie foarte importanta este pregatita pentru cel mai popular browser pentru navigare pe internet, ea urmand a aduce schimbari majore pentru toti cei care navigheaza pe web. Mai exact, functia este denumirea “Never Slow Mode”, ea fiind gandita ca un standard care sa fie disponibil pentru orice fel de website-uri, si care sa permita cresterea substantiala a vitezei de incarcare a acestora folosind browserul Google Chrome.

Google Chrome. “Never Slow Mode” ar functiona prin restrictionarea incarcarii anumitor elemente ale unei pagini web, iar asa utilizatorul ar petrece mai putin timp incarcand pagina, consumand in acelasi timp si mai putine resurse. Standardul ar putea fi implementat direct in header-ul website-urilor in momentul in care utilizatorul acceseaza pagina folosind Google Chrome, deci totul s-ar face automat, fara ca noi sa fim nevoiti sa activam vreo setare, sau alta.

Google Chrome. Functia care va SCHIMBA INTERNETUL

Google Chrome. Pentru ca acest nou standard sa fie implementat pentru website-uri va fi necesar si ca detinatorii de pagini web sa faca modificari pentru ca browserul sa stie ce elemente poate ignora la incarcare, sau nu. Asta inseamna ca adoptia sa va fi una destul de inceata, iar asta pentru ca putini se vor grabi sa faca schimbari radicale, si sa lase website-urile fara anumite elemente importante din pagini, dar Google Chrome aduce totusi ceva important aici.

Never-Slow Mode (“NSM”) is a mode that sites can opt-into via HTTP header. For these sites, the browser imposes per-interaction resource limits, giving users a better user experience, potentially at the cost of extra developer work. We believe users are happier and more engaged on fast sites, and NSM attempts to make it easier for sites to guarantee speed to users.

Google Chrome. Noul standard “Never Slow mode” este comparat cu AMP, care face mult mai rapida incarcarea paginilor web, in detrimentul publisherilor, dar spre beneficiul utilizatorilor finali, ceea ce conteaza cel mai mult pentru Google. E foarte posibil ca aceasta noua functionalitate sa fie gandita la vel pentru Google Chrome, iar din moment ce AMP este adoptat la scara larga, e foarte posibil ca si viitorul standard sa aiba parte de acelasi succes.

Google Chrome. Deocamdata nu se stie cand ar putea fi lansata in mod oficial functia pentru utilizatori, insa cel mai probabil nu va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca asta sa se intample.