RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, SCHIMBARE MAJORA de la Guvern

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au parte de o schimbare importanta de la Guvernul Romaniei astazi, iata ce impact are si asupra clientilor din tara.

RCS & RDS schimbari

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au parte de o schimbare foarte importanta anuntata de catre Guvernul Romaniei, iar aceasta are impact inclusiv asupra clientilor care le folosesc serviciile in tara. OUG 114/2018 avea introdusa o modificare in baza careia operatorii erau pasibili de o amenda speciala daca faceau vreo constructie, sau alte lucrari, in zone unde nu aveau drept de acces, sau autorizatie de constructie, RCS & RDS, si ceilalti operatori putand primi amenzi mari.

RCS & RDS. Aceasta prevedere a OUG 114/2018 a fost acuzata de catre operatori ca fiind o incalcare a Constitutiei Romaniei, si amenintand ca o vor ataca la Curtea Constitutionala daca va ramane in vigoare. Pentru a nu risca sa piarda la Curtea Constitutionala, Guvernul Romaniei a decis sa schimbe aplicarea ei, astfel ca RCS & RDS, si restul mediului telecom, nu o vor avea aplicata impotriva lor pana pe 1 septembrie 2019, timp in care probabil va fi modificata.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, SCHIMBARE MAJORA de la Guvern

RCS & RDS. Pana atunci operatorii ar trebui sa-si rezolve orice fel de probleme din cauza carora ar fi putut primi amenda speciala incepand cu 1 aprilie, cand ar fi urmat sa intre in vigoare prevederile acestei ordonante de urgenta. RCS & RDS nu s-a plans de existenta acestei prevederi din OUG 114/2018, insa Orange, Vodafone, Telekom au facut-o, iar Guvernul Romaniei a cedat in fata cerintelor facute de catre companii, dar aceasta nu este singura concesie facuta.

RCS & RDS.  O alta modificare vizeaza folosirea fara drept a frecventelor radio in Romania, operatorii urmand a fi amendat cu 0.1% din cifra de afaceri a anului anterior pentru fiecare zi de incalcare. Deocamdata nu exista riscul ca vreo licena sa expire pentru RCS & RDS, sau alti operatori, insa daca se va intampla asta, iar unii vor folosi frecventele fara drept, atunci vor avea parte de amenzi substantiale din partea celor de la ANCOM incepand cu anul 2019.

RCS & RDS. Separat de aceste modificari, ar trebui sa se faca alte pentru a reduce preturile licentelor pentru frecventele 5G, dar si pentru a elimina noua taxa pe cifra de afaceri pe care Guvernul vrea sa o impuna.