Apple Angajeaza un IMPORTANT Vicepresedinte al Tesla

apple sistem propulsie vicepresedinte tesla

Apple l-a angajat pe un foarte important inginer al companiei Tesla pentru a dezvolta sistemul de propulsie pentru viitoarea sa masina electrica, confirmand in continuare ca nu a renuntat la ea. Michael Schwekutsch este fostul vicepresedinte al Tesla care ajunge la Apple el lucrand in ultimii 5 ani la sistemele de propulsie pentru masinile americanilor.

Tesla are parte de o pierdere foarte mare prin plecarea acestui fost vicepresedinte, iar asta pentru ca el era unul dintre oamenii cu cea mai mare experienta in sisteme de propulsie electrice. Experienta sa este descrisa ca fiind una dintre cele mai bune din intreaga industrie a masinilor electrice, deci Apple a reusit sa aduca in companie o persoana care-i poate fi intr-adevar de ajutor.

Apple a angajat vicepresedintele Tesla specializat pe sisteme de propulsie electrica

In cadrul Tesla, Michael Schwekutsch a supravegheat dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru Tesla Roadster 2, sau camionul electric pe care compania americana il va lansa. In cadrul Apple el face parte din divizia pentru proiecte speciale, adica exact aceea care dezvolta si masina electrica pe care americanii nu au putut pana acum sa o lanseze pentru clienti.

Michael Schwekutsch joined Tesla last year to lead powertrain developments after a two-decade long career working for legendary third-party powertrain engineering firms like BorgWarner and GKN Driveline. More recently, he managed programs for the electric and hybrid powertrains of the BMW i8, Porsche 918 Spyder, Fiat 500eV, Volvo XC90, among other popular vehicles. Today, he is responsible for Tesla’s drive units from the design and engineering to the manufacturing and validation – all operations currently done at the Tesla Factory in Fremont, California.

Inainte de a se angaja la Tesla, in 2015, Michael Schwekutscha lucrat inclusiv la sistemele de propusie ale BMW i8, Porsche 918 Spyder, Fiat 500eV, sau Volvo XC90. Practic, Apple a angajat un om care ii poate face sistemul de propulsie electrica pentru masina sa, dar ramane de vazut in ce masura va avea si tehnologiile necesare pentru a face acest lucru cum trebuie.