Donald Trump. Femeie Arestata Incercand sa-i Infecteze Dispozitivele Electronice

donald trump malware

Donald Trump a fost tinta unui atac de spionaj gandit de catre chinezi, care au trimis o femeie in statiunea Mar-a-Lago, detinuta de catre presedintle SUA, in timp ce acesta se afla in vizita acolo. Femeia a fost arestata in timp ce incerca sa intre in diverse zone ale cladirilor statiunii, iar asta dupa ce a fost lasata din greseala sa intre acolo, din cauza unei confuzii.

Echipa de securitate de la Mar-a-Lago a lasat-o pe femeie sa intre deoarece numele sau de familie era similar cu cel al unei persoane care era deja inregistrata si avea acces acolo. Asupra femeii au fost gasite patru telefoane mobile, un HDD extern, un laptop, doua pasapoarte chinezesti, si un stick USB pe care erau fisiere de tip malware, menite sa infecteze dispozitivele electronice ale lui Donald Trump.

Agentii Secret Service au arestat-o pe femeie, dar incidentul de securitate se poate intampla oricand, el demonstrand faptul ca masurile de securitate impuse sunt ineficiente. Nu se stie cum anume ar fi dorit femeia sa compromita dispozitivele electronice ale presedintelui SUA cu malware-ul pe care-l avea pe stick-ul USB, dar probabil ca autoritatile din SUA vor afla.

A 32-year-old woman from China carrying four cellphones and a thumb drive infected with malware gained access to Mar-a-Lago during President Trump’s visit to the Florida resort over the weekend, federal court records show.

E posibil ca femeia sa fi dorit sa infecteze reteaua de internet a statiunii detinuta de catre Donald Trump, iar asa sa obtina informatii secrete fie de la agentii Secret Service, fie de la Donald Trump. Acesta este cel mai grav incident de securitate in care este implicat presedintele american in anul 2019, si e posibil sa nu fie chiar ultimul.