Samsung. PROBLEMA URIASA Anuntata OFICIAL Astazi

Samsung. O problema uriasa a fost anuntata oficial astazi de catre compania coreeana, iata ce nimeni nu credea ca se va intampla, dar s-a intamplat.

samsung profit

Samsung. O problema uriasa a fost anuntata oficial in cursul acestei zile de catre compania coreeana, insa vorbim despre ceva ce a fost prezis cu multe saptamani in urma, si care abia acum se adevereste. Mai exact, compania Samsung a anuntat in cursul noptii trecute ca profitul operational al grupului pentru T1 2019 a scazut cu nu mai putin de 60% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, una dintre cele mai mari scaderi din intreaga sa istorie.

Samsung. Inclusiv incasarile companiei au scazut cu 14% in acelasi trimestru fiscal fata de T1 2018, informatiile fiind oferite in mod preliminar de catre coreeni inainte de a anunta oficial rezultatele financiare pentru T1 2019. Samsung anuntase inca de saptamana trecuta ca incasarile si profitul pentru T1 2019 vor fi mai mici decat cele inregistrate in T1 2018, iar acum confirma in mod oficial acest lucru, iar detaliile vor veni in urmatoarele saptamani.

Samsung. PROBLEMA URIASA Anuntata OFICIAL Astazi

Samsung. Incasarile totale ale grupului au totalizat 45.7 miliarde de dolari, profitul operational fiind de 5.5 miliarde de dolari, deci vorbim totusi despre o companie care inca functioneaza bine. Problemele cele mai mari pentru compania Samsung au fost cu vanzarea de ecrane OLED, iar aici e vina celor de la Apple, pentru ca le-au cam scazut vanzarile iPhone, insa nici divizia care produce chip-uri pentru terminale mobile n-a dus-o mult mai bine.

Samsung Electronics’ first-quarter operating profit slid around 60 percent year-on-year off revenue that declined by about 14 percent, according to preliminary guidance, further illustrating the company’s struggle with falling chip prices. The company had already issued an unprecedented warning last week that its earnings would be lower than market expectations.

Samsung. Coreenii se asteapta totusi ca in a doua parte a anului sa creasca vanzarile pentru chip-uri dedicate terminalelor mobile, dar si pentru ecranele care vor ajunge in acestea, asa cum se intampla in cam fiecare an. Pana atunci, Samsung trece printr-o perioada mai dificila, asa cum se intampla si in cazul Apple, iar cand una dintre companii sufera, se pare ca sufera amandoua, dar nu sunt singurele aflate in aceasta situatie acum.

Samsung. Ceea ce vedem la coreeni este un preambul pentru ceea ce vom vedea si la Apple in doar cateva saptamani, cand va anunta deasemenea rezultate financiare sub asteptari.