Samsung REFUZA Apple si Genereaza PROBLEME pentru iPhone

Samsung a refuzat in mod neobisnuit compania Apple, si genereaza probleme foarte mari pentru telefoanele iPhone pregatite de catre americani pentru lansare.

samsung 5g apple iphone

Samsung a decis in mod neasteptat sa refuze o cerere facuta de catre compania Apple pentru a cumpara anumite componente menite sa ajunga in telefoanele sale iPhone, iar asta creeaza o problema serioasa pentru americani. Mai exact, Apple a dorit sa cumpere de la Samsung modem-uri 5G pentru telefoanele iPhone care urmeaza sa fie lansate in 2020, insa coreenii au refuzat sa le vanda pentru ca nu pot produce suficient de multe si pentru produsele proprii.

Samsung a gasit cam intotdeauna metode prin care sa ii furnizeze companiei Apple ceea ce are nevoie pentru telefoanele sale iPhone, insa iata ca in cazul modem-urilor 5G nu exista aceeasi disponibilitate. Qualcomm, Mediatek, Samsung, si Huawei sunt compatibile care au modem-uri 5G pregatite pentru telefoane mobile, insa Apple nu poate alege chiar orice pentru iPhone, fiind obligata sa astepte ca Intel sa finalizeze dezvoltarea lor, undeva prin 2020, sau mai tarziu.

Samsung REFUZA Apple si Genereaza PROBLEME pentru iPhone

Apple nu vrea sa aleaga Qualcomm pentru ca are multe procese deschise cu aceasta companie, iar in Germania i-au fost interzise la vanzare unele modele ale iPhone din cauza lor, asa ca decizia e clara. Samsung a refuzat sa furnizeze modem-uri 5G pentru Apple deoarece nu poate produce suficient de multe, iar de la Huawei americanii nu pot cumpara aceste componente pentru iPhone deoarece Trump ar gasi o solutie sa interzica vanzarea iPhone in SUA.

Apple inquired about the supply of 5G modem chip from Samsung Electronics System LSI division. However, we know that Samsung Electronics System LSI answered that the supply volume of its smartphone 5G modem chip is insufficient.

Apple ar putea alege Mediatek, insa modem-urile 5G ale acestei companii inca nu sunt suficient de bune pentru a fi implementate in iPhone, asa ca singura solutie ramasa este Intel, care nu prea poate tine pasul cu cei din Cupertino. Apple ar fi putut integra 5G in iPhone chiar din 2019 daca Intel ar fi avut modem-urile 5G pregatite, insa in momentul de fata nu e clar nici daca va face asta in 2020, pentru ca Intel a cam ramas in urma cu procesul lor de dezvoltare.

iPhone ar putea fi lansat si in 2020 fara conectivitate 5G daca Apple nu va gasi la timp furnizori de modem-uri 5G, iar acest lucru are sanse foarte mari de a se intampla, din pacate.

24 COMENTARII

  1. Apple vrea cele mai ieftine modemuri dar să fie şi cele mai bune de pe piață . De ce crezi că nu vor să cumpere de la Qualcomm ( să nu mai zic de certurile cu ei) sau de la Samsung sau alte firme ? Că sunt scumpe . Un modem costă 20-30 usd iar lor nu le cade bine chestia asta . Niciodată nu vor găsi un modem 5G care să coste 3-4 usd . Poate peste 6-7 ani

  2. Da dar ei în foarte mare parte îsi fac singuri aproape toate componentele .
    Apple efectiv cumpără surplusul de materiale care rămân de la alte companii .

  3. nu te ajuta cu nimic ca isi fac tot ei…pretul este pe acolo, ai OS de la androidul pe care il are si cel cu 200$, deci esti prrostit pe fata
    Cand faci contracte, nu o faci pe “surplus de materiale care raman” este imposibil de dedus asa ceva de la bun inceput…dar nah, valentin IQ sub 70

  4. Unde este problema pe care o are Apple: este cumva plin de rețele 5G și iPhone nu se poate conecta la ele?
    Cine zice că modemurile făcute de Intel nu sunt bune, de ce n-ar putea încheia contracte cu Qualcomm?
    Ce-o oprește pe Apple să bage anul acesta câteva miliarde în propriul departament (doar este în plan) ca să grăbească dezvoltarea în casă a acestor componente?
    Apple are 1 an jumate la dispoziție ca să facă rost de 200 mil de chipuri bengoase și sunt convins că va rezolva totul în timp util.

  5. Apple vrea cele mai ieftine modemuri dar să fie şi cele mai bune de pe piață . De ce crezi că nu vor să cumpere de la Qualcomm ( să nu mai zic de certurile cu ei) sau de la Samsung sau alte firme ? Că sunt scumpe . Un modem costă 20-30 usd iar lor nu le cade bine chestia asta . Niciodată nu vor găsi un modem 5G care să coste 3-4 usd . Poate peste 6-7 ani

  6. implementarea 5g in toata tara va dura vreo 7-10ani cum a fost si in cazul 4g de a durat vreo 7-8ani sa acopere 90 si ceva la suta…. asa ca pana in 2022 e inutil 5g ul pe tel sau daca stai in zona rurala nu vei avea 5g pana in 2028 -2030 …asta e realitatea… cel putin in Romania! o sa fie acoperite in primi doi ani doar cateva orase mari bucuresti cluj si nici astea complet.

  7. De ce ți se pare greșit să vrea ieftin și bun?
    Conform declarațiilor, Apple nu mai cumpără de la Qualcomm, pentru că erau taxați de două ori (din acest motiv este și un proces în pronunțare, iar rezultatul are toate șansele să-i fie favorabil lui Apple).
    Tot în urma unui proces se va stabili dacă nu cumva Qualcomm trebuie să ofere acces la brevetele sale în sistem FRAND ceea ce va reduce substanțial prețul acelei componente.
    Iar toate acestea se vor întâmpla cel mai probabil în 2019.

    Dacă mai luăm în considerare și faptul că modemurile Intel din iPhone au performanțe similare celor Qualcomm – cel puțin în zone cu acoperire – și că teoretic doar driverele prin care dictează funcționalități care să nu încalce brevetele concurenților le face să piardă în teste, iar drivele sunt softuri care pot fi actualizate după terminarea proceselor, e clar că Apple nu are absolut nicio problemă să găsească modemuri de calitate la prețuri competitive.

  8. Corect dar la noi in marile orase o sa avem in 1-2 ani deci Apple in 2020 sper sa implementeze modemuri 5g care sa nu se incinga etc

  9. bucuresti si cluj si nici astea nu vor fi acoperite total in primi 1-2ani..eu stiu de la 4g cum a fost situatia..abia dupa 7-8ani au acoperit peste 90 % national

  10. in bucuresti vei avea acoperire ok la 6 luni de la lansarea oficiala
    Ideea este ca trebuie sa inceapa de anul acesta ca in 5-6 ani sa acopere cat mai mult din tara asta

  11. Dacă habar n-ai despre tehnologie și scopul tău suprem este să vorbești rahaturi despre Apple, nu ți-ai găsit persoana care să-ți asculte idioțeniile; dacă însă vrei să discutăm tehnologie, o facem cu drag.
    1. În testele de laborator modemurile Intel din iPhone au avut exact aceleași performanțe cu cele Qualcomm.
    2. Know-how este dobândit și Apple are toate resursele necesare să o facă; dacă luăm în considerare faptul că în cazul tuturor chipurilor folosite inginerii Apple au lucrat cu inginerii producătorului, e clar că Apple are know-how.
    3. Fiecare persoană trebuie să profite de munca altora (și eu o fac, și tu, și restul lumii), iar cine nu o face este un simplu ratat.
    4. In UE, cu mici excepții (care există în cazul tuturor firmelor), Apple nu a avut probleme cu brevetele, pentru că aici funcționează un alt sistem – eu zic că mai corect decât în SUA; rămâne să vedem cât de valide sunt brevetele pe care qualcomm pretinde ca le deține în SUA.
    Qualcomm, Intel, Samsung, Mediatek – toți cumpără licențe sau dezvoltă propriile brevete care țin de 5G; de ce crezi că Apple nu este capabilă să facă același lucru?! Ce-o fi așa de greu să cumperi brevete de la Nokia și să angajezi vreo mie de firme chinezești să-ți facă 200 milioane de chipuri?

  12. Îți mai spun încă o dată: cu mine nu merge să vorbești despre prostii precum „Apple fură”.
    Iar despre brevete n-avem ce să discutăm când tu nu știi că Apple n-a avut niciodată un brevet pe „dreptunghi cu colțuri rotunjite”.
    Așa de nepricepuți cum zici că au fost inginerii săi, au reușit să facă: cel mai performant procesor, an de an cele mai bune ecrane, cel mai bun și sigur SO, cel mai bun ecosistem de produse, cel mai profitabil magazin, cel mai bun sistem de suport (Nokia – care oferea servicii de top în vremurile ei bune – era departe de ce oferă Apple); plus că au reușit, împreună cu inginerii de la Intel, să facă un modem care să nu încalce brevetele deținute de Qualcomm în SUA.
    Comparația ta cu Apple nu poate decât să mă onoreze, însă eu mai mult de două încercări de a dialoga nu fac și, atât timp cât disqus îmi permite, prefer să-i blochez pe cei care nu îmi îmbogățesc cu nimic universul de cunoștințe, iar tu ești la un mesaj distanță să i te alături lui Viorel – autorului celor mai idioate mesaje de pe acest site – în lista celor pe care i-am blocat.

  13. Modemurile Intel au performante similare celor Qualcomm ? Ce gluma buna !
    Appple sa-si dezvolte propriile modemuri ? Cam greu . Nu au know-how , mai important – nu au brevete. Cam tot ce misca in domeniul comunicatiilor e brevetat de altii. Apple incearca ca intotdeauna sa profite de cercetarea tuturor si sa plateasca minimul posibil sau deloc , utilizand fara drept tehnologii, milogindu-se pt brevete FRAND sau furand – vezi cum au furat de la Qualcomm si au dat celor de la Intel , cum au utilizat fara drept toate tehnologiile pt a scoate primul iPhone , de la Erricson , Nokia si altii.
    Cam asta au facut de cand exista iPhone. Fura intai si apoi plateste pe din dos.
    Si apoi brevetele FRAND pe care le asteapta ca niste milogi , nu acopera 5G.
    Deci Apple nu are mari sanse la 5G daca nu plateste .

  14. Dacă habar n-ai despre tehnologie și scopul tău suprem este să vorbești rahaturi despre Apple, nu ți-ai găsit persoana care să-ți asculte idioțeniile; dacă însă vrei să discutăm tehnologie, o facem cu drag.
    1. În testele de laborator modemurile Intel din iPhone au avut exact aceleași performanțe cu cele Qualcomm.
    2. Know-how este dobândit și Apple are toate resursele necesare să o facă; dacă luăm în considerare faptul că în cazul tuturor chipurilor folosite inginerii Apple au lucrat cu inginerii producătorului, e clar că Apple are know-how.
    3. Fiecare persoană trebuie să profite de munca altora (și eu o fac, și tu, și restul lumii), iar cine nu o face este un simplu ratat.
    4. In UE, cu mici excepții (care există în cazul tuturor firmelor), Apple nu a avut probleme cu brevetele, pentru că aici funcționează un alt sistem – eu zic că mai corect decât în SUA; rămâne să vedem cât de valide sunt brevetele pe care qualcomm pretinde ca le deține în SUA.
    Qualcomm, Intel, Samsung, Mediatek – toți cumpără licențe sau dezvoltă propriile brevete care țin de 5G; de ce crezi că Apple nu este capabilă să facă același lucru?! Ce-o fi așa de greu să cumperi brevete de la Nokia și să angajezi vreo mie de firme chinezești să-ți facă 200 milioane de chipuri?

  15. Pt ca nu este . Daca a realizat ceva cu procesoarele , nu Ii se datoreste exclusiv lor . Au lucrat pe o platforma ARM si au “importat” la greu ingineri – ma mir cum au platit licenta ARM si nu trecut direct la furt cum fac de obicei.
    Nu se mai aplica in cazul modemurilor , mai ales 5G.
    Si lumea a mai deschis ochii de cand Apple le-a furat toate tehnologiile cu nerusinare ca sa faca primul iPhone.
    Daca Apple sunt asa capabili , de ce nu au lansat brevete inainte sa se apuce de primul iPhone . iti spun eu de ce – pt ca erau zero barat la tehnologie . Erau niste asambalatori de hardware si faceau soft sa-si suporte produsele.
    Sistemul ala “incorrect” din SUA le-a dat brevete pe dreptunghi cu colturi rotunjite si alte nazdravanii pe care le-au folosit apoi sa stoarca bani in procese castigate tot in SUA.
    Si chiar cand au fost dovediti hoti si li s-a interzis vanzarea telefoanelor facute pe furt, au fost protejati tot de sistemul din SUA.
    Si nu te mai umfla atata cu cunostintele tale ca esti zero ca si Apple.

  16. Îți mai spun încă o dată: cu mine nu merge să vorbești despre prostii precum „Apple fură”.
    Iar despre brevete n-avem ce să discutăm când tu nu știi că Apple n-a avut niciodată un brevet pe „dreptunghi cu colțuri rotunjite”.
    Așa de nepricepuți cum zici că au fost inginerii săi, au reușit să facă: cel mai performant procesor, an de an cele mai bune ecrane, cel mai bun și sigur SO, cel mai bun ecosistem de produse, cel mai profitabil magazin, cel mai bun sistem de suport (Nokia – care oferea servicii de top în vremurile ei bune – era departe de ce oferă Apple); plus că au reușit, împreună cu inginerii de la Intel, să facă un modem care să nu încalce brevetele deținute de Qualcomm în SUA.
    Comparația ta cu Apple nu poate decât să mă onoreze, însă eu mai mult de două încercări de a dialoga nu fac și, atât timp cât disqus îmi permite, prefer să-i blochez pe cei care nu îmi îmbogățesc cu nimic universul de cunoștințe, iar tu ești la un mesaj distanță să i te alături lui Viorel – autorului celor mai idioate mesaje de pe acest site – în lista celor pe care i-am blocat.

  17. Ești varză călită iFanule… Lasă-te de comentat în contradictoriu că te domină @eu,cu toate “cunoștințele” pe care crezi tu că le ai.

  18. Este dus în lumea lui. Îmi explica el că iPhone 6 are ppi mai mare decât S9 și că eu sunt postac și nu mă ridic la nivelul cunoștințelor lui.
    Unii sunt “dumb” și se mândresc cu asta. Citește cu ce superioritate îl ia la rost pe @eu