Apple Angajeaza un IMPORTANT Inginer Google pentru Inteligenta Artificiala

apple inginer google inteligenta artificiala

Apple a angajat un important inginer al companiei Google pentru proiectul in cadrul caruia dezvolta sisteme de inteligenta artificiala pentru propriile sale produse. Ian Goodfellow este inginerul care a parasit compania Google dupa multi ani in care a lucrat acolo la sisteme de inteligenta artificiala, iar acum se va ocupa de acelasi lucru in cadrul companei Apple.

Ian Goodfellow este omul care a creat Retelelele Generative Conflictuale, Generative Adversarial Networks, GAN, ele punand un sistem de inteligena artificiala generativ in contradictie cu unul discriminativ pentru a crea continut. Retelele de acest gen au fost folosite pentru a crea ceea ce se numeste “deepfakes”, adica arta digitala falsa, care nu poate fi distinsa de cea reala.

Aici vorbim despre imagini cu vedete puse in ipostaze indecente prin combinarea unei imagini cu fata lor cu o imagine a corpului unei alte persoane, dar exista si alte aplicatii mai utile. Nu se stie deocamdata ce face fostul inginer al Google in cadrul Apple, insa acolo exista multe sisteme de inteligenta artificiala pe care le poate imbunatati, sau ar putea in schimb sa creeze altele.

Ian Goodfellow, one of the top minds in artificial intelligence at Google, has joined Apple in a director role. Goodfellow updated his LinkedIn profile on Thursday to acknowledge that he moved from Google to Apple in March. He said he’s a director of machine learning in the Special Projects Group. In addition to developing AI for features like FaceID and Siri, Apple also has been working on autonomous driving technology. Recently the autonomous group had a round of layoffs.

Apple a ramas cu mult in urma celor de la Google in ceea ce priveste dezvoltarea de sisteme de inteligenta artificiala, asa ca reactia sa de a angaja oameni de la Google e normala. Nu se stie cat succes ar putea avea compania din Cupertino cu proiectele sale de a dezvolta sisteme de inteligent artificiala, asa ca ramane de vazut ce va mai anunta.