Huawei. ATACUL DUR din Marea Britanie, DE CE pot fi INTERZISE Produsele

Huawei. Compania chinezeasca are parte de un atac extrem de dur din partea Marii Britanii, iata de ce vor sa-i interzica produsele si cat de mari sunt problemele in realitate.

Huawei westminster

Huawei. La doar cateva saptamani dupa ce o agentie de securitate din Marea Britanie a spus ca securitatea echipamentelor companiei chinezesti este foarte proasta, astazi vin si cateva completari. Cei de la GCHQ, spun ca tehnologia folosita in echipamentele Huawei este similara cu cea din anii 2000, adica foarte proasta, cu nivel foarte slab de securitate, iar asta ar urma sa aduca o interdictie pentru folosirea sa in jurul Palatului Parlamentului din Londra, zona Westminster.

Huawei. Aceasta este prima oara cand o agentie de securitate a unei tari fara afirmatii atat de dure impotriva companiei chinezesti, spunand practic faptul ca tehnologia din produsele companiei este invechita. Acest lucru pune in pericol clientii marilor operatori de telefonie mobila din Marea Britanie, insa nu se ia in calcul interzicerea echipamentelor Huawei pentru intreaga tara, ci doar pentru obiectivele guvernamentale si legislative, deocamdata.

Huawei. ATACUL DUR din Marea Britanie, DE CE pot fi INTERZISE Produsele

Huawei. Desi britanicii nu vor sa ia masuri la fel de radicale precum SUA, este a doua tara care a spus in repetate randuri ca produsele chinezilor sunt foarte slabe din punct de vedere al securitatii. Britanicii le-au si facut recomandari celor de la Huawei in repetate randuri pentru a-si rezolva problemele, chinezii recunoscand ca e nevoie de ele, dar pana acum se pare ca n-au facut mare lucru, expertii in securitate cibernetica reclamand asta la inceputul anului.

GCHQ has suggested that mobile operators could be banned from using Huawei equipment in and around Westminster due to concerns about the company’s software engineering practices. The security in Huawei is like nothing else – it’s engineering like it’s back in the year 2000 – it’s very, very shoddy. We’ve seen nothing to give us any confidence that the transformation programme is going to do what they say it’s going to do.

Huawei. Daca atat SUA, cat si Marea Britanie pun la indoiala capacitatea chinezilor de a lansa produse care sa ofere siguranta pentru clientii din tarile lor, e destul de clar ca situatia este identica si in alte zone de pe glob. Desigur ca e nevoie ca oamenii sa se uite cu atentie la echipamentele Huawei, si la software-ul lor pentru a ajunge la asemenea concluzii, iar pana acum doar americanii si britanicii au depus eforturile necesare pentru a vedea cat de serioase sunt de fapt problemele.

Huawei. O decizie privind folosirea, sau interzicerea, echipamentelor chinezesti in zona Westminster nu a fost deocamdata luata, dar probabil va fi luata in curand.