RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, DE CE au PIERDUT TOTI Clientii

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au facut in 2019 schimbari de pe urma carora au de pierdut toti clientii din Romania, iata de ce s-a ajuns in aceasta situatie in momentul de fata.

RCS & RDS pierdut

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au facut in anul 2019 foarte multe schimbari in ceea ce priveste preturile pe care le cer pentru serviciile de care beneficiaza clientii din Romania, in urma adoptarii OUG 114/2019. Startul a fost dat de catre RCS & RDS, care a anuntat inca de la inceputul anului cresteri de preturi pentru serviciile oferite clientilor din Romania, cei de la Orange, Vodafone, Telekom facand aceleasi lucruri pana chiar saptamana trecuta.

RCS & RDS. In ciuda promisiunilor Guvernului Romaniei ca OUG 114/2018 este benefica pentru Romania, din pacate acest lucru nu se dovedeste a fi adevarat, si pentru clienti acestor companii din tara. Mai exact, clientii sunt cei care au de pierdut de pe urma acestor modificari de preturi, deoarece ele nu aduc la RCS & RDS, sau alte companii telecom, servicii imbunatatite, ci doar acopera taxa pe cifra de afaceri impusa de catre Guvernul Romaniei pe final de 2018.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, DE CE au PIERDUT TOTI Clientii

RCS & RDS. Desi mai toti operatorii de telefonie mbila au spus ca fac aceste majorari de preturi pentru a-si sustine investitiile in tara, in realitate totul se rezuma doar la acoperirea cheltuielilor mai mari pe care le au. Cine se astepta ca RCS & RDS, impreuna cu restul mediului telecom, sa nu majoreze preturile, visa la lucruri care n-au vreo legatura cu realitatea, pentru ca era normal sa vedem ceea ce se intampla in momentul de fata.

RCS & RDS. Problema este ca aceste preturi mai mari se vor vedea si in cazul serviciilor 5G care vor fi oferite in Romania, iar asta pentru ca operatorii vor trebui sa plateasca mai mult pentru licentele frecventelor pe care le vor folosi. Guvernul Romaniei vrea 1 miliard de euro din licitatia pentru frecventele 5G, iar RCS & RDS, cu restul companiilor din mediul telecom, vor lansa serviciile la preturi mai mari decat ar trebui, pentru a suporta costurile mai mari privind lansarea.

RCS & RDS. Desi lucrurile par sa se fi calmat in ceea ce priveste cresterile de preturi, nu este exclus sa vedem si altele in cursul acestui an, in special in apropierea lansarii retelelor 5G.