RCS & RDS. Telekom, Vodafone Orange, VESTILE RELE ce AFECTEAZA TOTI Romanii

RCS & RDS. Telekom, Vodafone Orange, au dus la indeplinire toate vestile rele care afecteaza toti clientii din Romania, iata cat de mare e problema.

RCS & RDS scumpiri

RCS & RDS. Telekom, Vodafone Orange, au adeverit intr-un final toate vestile rele pe care le-am auzit din diverse parti, si toate estimarile negative pe care vi le-am facut inclusiv pe final de an 2018, sau inceput de an 2019. Mai exact, v-am spus atunci ca din cauza OUG 114/2018, RCS & RDS, si restul operatorilor de telecomunicatii, vor creste preturile pentru serviciile din Romania, iar acest lucru s-a intamplat incetul cu incetul pentru fiecare dintre subsidiarele din Romania.

RCS & RDS. Totul a inceput in ianuarie 2019 cand Digi a anuntat cresterea preturilor abonamentelor, si a fost nevoie  trei luni pana cand Telekom sa creasca preturile, Vodafone sa scumpeasca abonamentele, iar Orange sa anunte majorari de preturi. Dintre toti marii operatori de telefonie mobila, cei de la Orange au fost singurii care n-au majorat preturile pentru abonamentele deja incheiate, ci doar pentru cele noi, RCS & RDS facand ceva similar la inceput.

RCS & RDS. Telekom, Vodafone Orange, VESTILE RELE ce AFECTEAZA TOTI Romanii

RCS & RDS. Practic, toti marii operatori de telefonie mobila si-au scumpit abonamentele pentru ca au pierdut lupta cu Guvernul Romaniei, ceea ce v-am spus inca de la finalul anului 2018, dar putina lume a crezut. Ceea ce nu s-a adeverit inca, din tot ceea ce v-am spus, are legatura cu preturile noilor abonamente, RCS & RDS avand cele mai mici cresteri, iar Telekom, Orange, Vodafone, au aplicat cresteri mult mai mici decat ma asteptam, ceea ce e un lucru bun.

RCS & RDS. Daca la Digi preturile au crescut cu 1/2/3 LEI, la restul operatorilor cresterile au fost situate intre 2 si 4.5 LEI pentru clienti, iar diferenta va ajuta la plata taxei pe cifra de afaceri, care este impusa de anul acesta pentru operatori. Ceea ce aceasta crestere nu va acoperi este pretul mai mare cerut de catre Guvernul Romaniei pentru frecventele folosite pentru retelele 5G, RCS & RDS, plus restul operatorilor, urmand a compensa asta prin preturi mai mari pentru acest serviciu.

RCS & RDS. Nu ma astept ca serviciile 5G sa fie oferite la preturi rezonabile in Romania chiar de la bun inceput, dar asta n-ar trebui sa fie o surpriza pentru cineva, asa ca e bine sa va asteptati la tot ce e mai rau.