5G. Operatie Impresionanta Facuta la SUTE de KM Distanta

Tehnologia 5G a fost folosita pentru o operatie impresionanta care a fost facuta cu ajutorul unor doctori aflati la sute de kilometri distanta intre ei, iata cum.

5g operatie

Unul dintre principalele avantaje ale retelelor 5G, separat de vitezele foarte mari pentru transferul de date, este latenta foarte redusa pentru comunicarea dintre calculatoare, iar asta a stat la baza unei operatii realizate recent in China. Conform presei locale, o echipa de doctori a reusit sa faca o operatie cardiologica prin 5G in locatii aflate la 400 de kilometri distanta, dovedind din nou cat de importanta poate fi tehnologia pentru viitorul omenirii.

Aceasta nu este prima operatie realizata prin 5G, insa este una foarte importanta, pentru ca vorbim despre cardiologi care participat in timp real la o operatie care a avut loc la o dinstanta foarte mare fata de ei. Transmisiunea live video facuta de catre doctori a fost realizata in format 4K multumita faptului ca reteaua 5G utilizata are o latime de banda de 10 ori mai mare decat cea 4G, dar si o latenta mult mai mica, permitand observarea tuturor miscarilor in timp real.

5G. Operatie Impresionanta Facuta la SUTE de KM Distanta

Spre deosebire de ceea ce s-a spus in unele situatii, in aceasta operatoe tehnologia 5G nu le-a permis doctorilor sa controleze vreun robot care opera pacientul, ci doar sa observe ceea ce se intampla acolo, si sa le spuna doctorilor cum sa actioneze. O operatie de acest gen a fost facuta prin 5G in China cu doar cateva luni in urma, un robot fiind folosit pentru a stimula creierul unei persoane in vederea diagnosticarii sale cu boala Parkinson, insa interventia nu a fost una la fel de complicata precum cea pe inima.

Advanced internet technology can save our doctors a lot of time because they don’t have to travel as much. They can use that time to save more lives.

In China se pare ca tehnologia 5G a inceput sa fie folosita in spitale pentru salva vieti, ceva ce ne-am fi asteptat sa vedem intai in spitalele din Occident, nu dintr-o tara care in principal produce pentru altii. Ei bine, iata ca din acest punct de vedere lucrurile stau diferit, iar China foloseste tehnologia 5G in medicina in cazuri importante, iar acesta este un semn clar ca in viitor spitalele vor putea salva mai multe vieti cu ajutorul sau.