iPhone. Apple va LANSA o Functie ce parea IMPOSIBILA

iPhone. Apple va lansa pentru telefoanele sale o functie ce parea imposibila cu doar cateva luni in urma, iata ce pregatesc americanii pentru toata lumea.

iphone nfc brexit

iPhone. Compania Apple s-a lasat convinsa sa implementeze in telefoanele sale o functie ce parea imposibila acum cateva luni, insa iata ca suficient de multa presiune aplicata de catre cine trebuie, poate aduce schimbari. Mai exact, Apple va implementa in telefoanele iPhone o schimbare menita sa le permita cetatenilor din afara Marii Britanii sa isi poata scana pasapoartele prin NFC pentru a putea depune cereri de rezidenta in urma Brexit.

iPhone. Marea Britanie a creat o aplicatie speciala, EU Exit: ID Document Check, prin care orice persoana poate face acest lucru, completand un formular, facandu-si un selfie, si scanand prin NFC pasaportul, daca are unul cu chip NFC. Functia pe care Apple o va oferi pentru iPhone este imposibila acum deoarece telefoanele sale pot citi acum doar date in format NDEF, si chip-urile din pasapoarte au datele stocate in alt format, insa americanii fac ajustari pentru a ajuta oamenii din Marea Britanie.

iPhone. Apple va LANSA o Functie ce parea IMPOSIBILA

iPhone. Apple a negociat cu guvernul britanic timp de cateva luni bune inainte de a fi de acord sa deschida chip-ul NFC din telefoanele sale pentru a permite scanarea pasapoartelor celor care cer rezidenta in MArea Britanie. Masura este una inedita pentru Apple, care s-a obisnuit sa blocheze accesul la NFC, si alte tehnologii, pentru a impiedica vulnerabilitati care sa permita exploatarae iPhone, tehnologia NFC fiind folosita pentru plati mobile in telefoane.

Our EU Settlement Scheme is now up and running and after a successful launch, over 280,000 EU citizens have applied so that they can continue to live their lives as they do now. I’m also pleased to confirm that Apple will make the identity document check app available on their devices by the end of the year.

iPhone. Desi guvernul britanic beneficiaza de bunavointa celor de la Apple pentru a le putea oferi oamenilor ceva de care au nevoie, nu acelasi lucru va fi valabil inclusiv in cazul restului dezvoltatorilor. Cei de la Apple nu vor sa ofere acces la chip-ul NFC nici macar pentru aplicatiile bancare, astfel ca iPhone va avea aceasta tehnologie inchisa pentru restul lumii, dar desigur ca asta n-ar trebui sa mire pentru ca asa au stat lucrurile cam tot timpul.