iPhone Se Indreapta spre ESEC, DE CE are NEVOIE Apple

iPhone se indreapta spre un esec rasunator in materie de vanzari, iata de ce cred analistii ca au nevoie telefoanele Apple pentru a continua sa aiba succes.

iphone esec apple

iPhone se indreapta spre un esec rasunator in vanzari si in T2 2019, dupa ce pentru T1 2019 incep sa apara estimarile de vanzari, iar ele sunt cu mult sub ceea ce se astepta foarte multa lume. Conform analistilor, Apple ar fi vandut in China cu 20% mai putine telefoane iPhone in comparatie cu T1 2018, diferenta fiind una uriasa, care se “traduce” prin miliarde de dolari in minus pentru incasarile Apple, dar si o scadere substantiala a profitului companiei.

Vanzarile de telefoane iPhone au scazut pentru cei de la Apple in T1 2019 in China in ciuda faptului ca au fost aplicate reduceri in cascada pentru diverse modele de telefoane mobile din oferta companiei. Apple a redus cu peste 100 de dolari pretul telefoanelor iPhone XR in China, insa chiar si asa, abia le-a adus la o valoare doar usor mai mare decat cea la care sunt vandute telefoanele celor din Cupertino in SUA, iar clientii tot nu le cauta ca in anii trecuti.

iPhone Se Indrteapta spre ESEC, DE CE are NEVOIE Apple

Situatia iPhone din China este foarte similara cu cea din alte zone de pe glob, acolo unde cei de la Apple se lupta deasemenea sa isi creasca vanzarile, dar nu prea reusesc sa tina pasul cu producatorii de telefoane Android. In China cei de la Apple au cam pierdut contactul cu restul producatorilor de telefoane Android, iar reducerile de preturi pentru telefoanele iPhone vor fi doar inceputul pentru Apple, inainte de a oferi si alte beneficii pentru a mai atrage clienti.

Analyst Daniel Ives expects “more significant” cuts in China to avoid a “code red” demand situation. Ives says the cuts are “a smart and necessary strategy” even with investor concerns about top-line impact. Apple’s Services growth will be driven off the user base size and China is “a key ingredient in Apple’s future recipe for success.”

Marea problema a iPhone este pretul, telefoanele fiind cu mult mai scumpe decat cele ale producatorilor Android, dar si cu mai putine functii, sau componente nu la fel de “stralucitoare”, iar aici ma refer la camere. Pe termen lung Apple nu doar ca va trebui sa isi reduca preturile pentru telefoane, dar va trebui sa duca un nou razboi al specificatiilor, analistii fiind de parere ca fara el compania americana va pierde foarte mult, insa pe termen scurt, analistii spun ca e nevoie de mai multe reduceri.