Vanzarile de PC-uri SCAD, Mac-urile inca REZISTA

vanzari pc mac

Vanzarile de PC-uri au scazut la nivel global cu 3 milioane de unitati in primul trimestru fiscal al anului 2019, iar compania Apple nu este imuna la acest trend negativ. Conform estimarilor, vanzarile de Mac-uri ar fi scazut cu aproximativ 100.000 – 200.000 de unitati in aceasta perioada, insa cota de piata a celor de la Apple a crescut fata de T1 2018, deoarece alti competitori au avut vanzari mult mai mici.

Interesant este ca analistii sunt de parere ca vanzarile de PC-uri au mers destul de bine, avand in veder conditiile piete, unii dand vina si pe Intel pentru ca nu ofera procesoare noi suficient de repede. Lenovo, HP, si Dell au fost singurele companii cu evolutii contrare trend-ului, prima dintre ele inregistrand si cea mai mare crestere in vanzari, de nu mai putin de 6.8%.

Lenovo isi pastreaza pozitia de lider in continuare pe piata PC-urilor, la o distanta destul de mica in fata celor de la HP, insa Dell ramane deocamdata foarte departe de ambii competitori. Apple ramane cu vanzari de 4 milioane de unitati pentru Mac-urile sale, de 3 ori mai putin decat Lenovo, sau HP, insa e normal din moment ce produsele sale sunt atat de scumpe.

vanzari pc mac gartner