WPA3 Wi-Fi are PROBLEME la Fel de MARI ca WPA2

WPA 3 Wi-Fi a fost prezentat ca noul standard menit sa aduca securitate imbunatatita pentru routere, insa in realitate se dovedeste a fi cel putin la fel de vulnerabil precum standardul WPA2.

WPA3 Wi-Fi

WPA3 este noul standard de ultima generatie menit sa faca retelele Wi-Fi mult mai sigure in utilizare de catre oamenii obisnuiti, el fiind anuntat “cu surle si trambite” in cursul anului trecut de catre organizatia care dezvolta aceste protocoale. Din pacate, se pare ca standardul WPA3 pentru Wi-Fi nu este mai sigur decat cel WPA2, avand vulnerabilitati foarte grave care le permit hackerilor sa fure parolele utilizatorilor cel putin la fel de usor.

WPA3 ar fi trebuit sa fie mult mai rezistent la atacurile de tip dictionar, adica acelea in care un atacator ar incerca sa ghiceasca parola de logare prin incercarea de diverse combinatii, in speranta ca cea potrivita va fi “nimerita”. Din pacate se pare ca realitatea este diferita, iar WPA3 nu este chiar atat de sigur precum vor multi sa creada, tehnologia noua EAP fiind deasemenea vulnerabila, hackerii putandu-si asuma identitatea unui utilizator, fara sa-i sparga parola.

WPA3 Wi-Fi are PROBLEME la Fel de MARI ca WPA2

Organizatia care a creat standardul WPA3 spune ca aceste vulnerabilitati au fost descoperite si exploatate pentru implementari preliminare ale standardului in configuratia WPA3-Personal. Aceasta configuratie ar fi in stadiile preliminare ale procesului de implementare in produse, iar producatorii carora le-ar fi fost aduse in atentie aceste probleme cu WPA3, ar fi inceput sa gaseasca solutii pentru a bloca vulnerabilitatile inainte de a-si aduce produsele pe piata.

The next-generation Wi-Fi Protected Access protocol released 15 months ago was once hailed by key architects as resistant to most types of password-theft attacks that threatened its predecessors. On Wednesday, researchers disclosed several serious design flaws in WPA3 that shattered that myth and raised troubling new questions about the future of wireless security, particularly among low-cost Internet-of-things devices.

WPA3 este viitorul retelelor Wi-Fi, sau cel putin asta ar trebui sa fie noua tehnologie, insa deocamdata se pare ca nu e chiar atat de pregatita pentru a face fata problemelor ce apar cand hackerii incep sa se uite cu atentie la tehnologii atat de noi. WPA3 este totusi abia la inceput, exista foarte putine routere care o au implementata, asa ca ramane de vazut cat de repede vor fi rezolvate aceste probleme, si cat de greu vom ajunge noi sa o folosim efectiv.