RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, situatia Portarilor in Romania in 2019

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au prezentata de catre ANCOM situatia portarilor pe telefonie fixa si mobila in Romania in primul trimestru al anului 2019.

RCS & RDS portari t1 2019

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au avut un inceput de an cu fluctuatii in ceea ce priveste numarul de clienti din propriile retele de telefonie fixa si mobila, dar cu un singur castigator major. V-am spus ieri ca Digi Mobil a atras cei mai multi clienti prin portare in inceputul de an 2019, operatorul detinut de catre RCS & RDS fiind lider atat pe telefonia fixa, cat si pe telefoania mobila, asa cum s-a intamplat si in tot anul 2018 in tara noastra.

RCS & RDS. Grupul telefon a inregistrat in ianuarie cel mai mare numar de portari din anul 2019, 31919 numere de telefonie mobila si 1436 numere de telefonie fixa, intrecandu-si de departe concurenta. Februarie si martie n-au fost la fel de productive pentru cei de la RCS & RDS, insa nici pentru ceilalti operatori de telecomunicatii, portarile in retelele lor inregistrand deasemenea scaderi, astfel ca trend-ul a mers in aceeasi directie pentru toti.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, situatia Portarilor in Romania in 2019

RCS & RDS portari t1 2019 digi mobil

RCS & RDS. Digi Mobil inca reuseste sa tina la distanta Telekom, care a inceput sa faca oferte tot mai ieftine pentru clientii din Romania, si incepe sa atraga din ce in ce mai multi clienti in propria retea. Desi cei de la Telekom raman in urma RCS & RDS in ceea ce priveste portarile, reusesc totusi sa atraga lunar in retea de 2 ori mai multi clienti decat cei de la Vodafone, si cu aproximativ 50% mai mult decat reuseste Orange, diferentele fiind importante.

RCS & RDS. Crsterea de care s-a bucurat operatorul in ultimii ani a avut la baza ofertele cu preturi foarte mici pe care le-a facut pentru clienti, iar in 2019 lumea pare sa caute in continuare fix acelasi lucru. Marea problema pentru cei de la RCS & RDS ar putea fi Telekom, care pare hotarata sa-si recastige o parte dintre clientii pierduti catre Digi Mobil, si nu vorbim despre chiar atat de putine persoane care au decis sa renunte la serviciile sale.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, lucrurile nu s-au schimbat absolut deloc in ierarhia operatorilor care atrag cei mai multi clienti prin portare, cel putin fata de anul 2018.