Catedrala Notre Dame. INCENDIUL Tragic Arata ESECUL YouTube

Catedrala Notre Dame. Un incendiu tragic a cuprins aseara intregul monument istoric din capitala Farntei, Paris, iar YouTube si-a aratat inca odata incapacitatea de a functiona in mod corect, prezentand stiri false pentru utilizatori.

Catedrala Notre Dame incendiu

Catedrala Notre Dame. Dupa cum mai mult ca sigur stiti deja, un incendiu puternic a cuprins celebrul monument din Paris, Franta, turla centrala si intregul acoperis fiind complet distruse, din pacate.  Foarte multa lume a dorit sa vada imagini in direct cu incendiul de la Catedrala Notre Dame aseara, iar multi s-au folosit de YouTube, insa platforma celor de la Google si-a aratat inca odata incapacitatea de a le furniza oamenilor informatii corecte in legatura cu evenimentele importante.

Catedrala Notre Dame. In urma atacului sangeros din Noua Zeelanda, cei de la YouTube au implementat pentru transmisiunile live si un chenar care preia informatii despre eveniment din Wikipedia, sau Encyclopedia Britannica. Scopul acestui chenar informational este de a-i ajuta pe oameni sa afle informatii reale despre evenimentul pe care il vad in timp real, insa in cazul incendiului de la Catedrala Notre Dame lucrurile n-au mers chiar asa cum si-a dorit YouTube, din pacate.

Catedrala Notre Dame incendiu youtube

Catedrala Notre Dame. In imaginea de mai jos veti vedea ca in timpul unei transmisiuni in direct prin YouTube facuta de catre France 24, sub transmisiune era afisat un chenar cu informatii care prezentau atacul terorist din data de 11 septembrie. Informatiile au fost preluate direct din Encyclopedia Britannica, insa cum acolo nu exista vreo informatie despre vreun incediu pornit la Catedrala Notre Dame, s-a luat alta informatie complet diferita, ignorand chiar si istoria catedralei veche de peste 850 de ani.

Catedrala Notre Dame. Incendiul Tragic Arata ESECUL YouTube

Catedrala Notre Dame. YouTube a creat un algoritm special care sa afiseze aceste informatii, iar conform companiei, pentru incendiul de ieri, afisarea s-a facut in mod eronat, probabil pentru ca inteligenta artificiala nu a fost suficient de bine antrenata. Problemele de acest gen pot sa apara oricand un algoritm nu este suficient de bine gandit, iar in cazul incendiului de la Catedrala Notre Dame ceea ce s-a intamplat ne arata ca YouTube nu e deocamdata pregatit sa opreasca raspandirea de stiri false.

Catedrala Notre Dame. Google a inceput cu mult timp in urma o lupta apriga impotriva stirilor false, in principal in cadrul motorului sau de cautare, insa cu schimbarile din YouTube a demonstrat ca uneori chiar platformele sale sunt sursa de stiri false. Cum a ales YouTube sa afiseze acele informatii pentru o transmisiune in direct generica, care nu avea vreun marcaj privind Catedrala Notre Dame, nu stie nimeni, dar legatura dintre acest eveniment si atacul terorist din 11 septembrie este ciudata.

Catedrala Notre Dame. Recunoscandu-si greseala, cei de la YouTube probabil ca vor incerca sa isi modifice algoritmii intr-un asa mod incat probleme de acest gen sa nu mai apara, dar e greu de spus daca vor si reusi sa previna situatii similare. YouTube este cea mai mare platforma pentru vizualizarea de clipuri video de pe planeta, iar tragedia de la Catedrala Notre Dame ne arata iar ca este nevoie de mult mai mult pentru a tine lumea informata in mod corect in legatura cu evenimentele importante.

Catedrala Notre Dame. Din pacate nu se stie care a fost sursa incendiului de noaptea trecuta, insa e putin probabil sa fie vorba despre un atac terorist.