RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, AMENZI MARI dupa CRESTEREA Preturilor

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au pregatite amenzi mai mari dupa cresterile de preturi pentru serviciile din Romania, plus o alta schimbare foarte importanta.

RCS & RDS amenzi

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au pregatite noi amenzi mari dupa cresterile preturilor pentru serviciile de telefonie mobila din Romania, toti motivand modificarile in baza adoptarii OUG 114/2018 de catre Guvernul Romaniei. Mai exact, in Parlamentul Romaniei se discuta unele modificari legislative care ar aduce amenzi mai mari pentru RCS & RDS, si ceilalti operatori de telefonie mobila, dar si o schimbare extrem de benefica pentru toti clientii din Romania.

RCS & RDS. Suparati ca OUG 114/2018 a adus cresteri de preturi pentru abonamentele de telefonie mobila, senatorii vor sa creasca amenzile aplicate pentru clauzele abuzive din contracte, spunand ca acum clientii sunt prizonierii acestora. Trebuie mentionat faptul ca atat RCS & RDS, cat si restul operatorilor telecom, le-au oferit clientilor posibilitatea de a denunta unilateral contractele daca nu sunt multumiti de schimbari, asa ca toata lumea poate scapa de contract daca isi doreste cu adevarat asta.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, AMENZI MARI dupa CRESTEREA Preturilor

RCS & RDS. Inclusiv ministrul Comunicatiilor e cam suparat pe operatorii de telefonie mobila care au crescut in mod unilateral preturile, aparent fara vreo justificare, conform atat senatorilor, cat si ministrului. Senatorii si ministrul au facut, aparent, cereri pentru a afla care sunt motivele reale in baza carora s-au aplicat aceste cresteri de preturi de catre RCS & RDS. sau alti operatori de telefonie mobila, insa pana in prezent n-au primit vreun raspuns satisfacator cu privire la schimbari.

În urma dezbaterilor a rezultat faptul că trebuie intervenit legislativ pentru că există un dezechilibru real între furnizorii de telefonie mobilă şi consumatori. Suspiciunile pe care le-am avut iniţial au fost cele legate de faptul că anumite companii de telefonie mobilă îşi majorează costurile serviciilor ca urmare a iniţiativei Guvernului prin OUG 19/2019. Consumatorul român, în momentul de faţă, este pus în situaţia de a fi captiv unui contract. Atunci când s-a constatat o clauză abuzivă de către o instanţă în legatură cu un contract al unui operator de telefonie, absolut toate contractele să fie supuse aceleiaşi prevederi

RCS & RDS. Separat de asta, senatorii vor sa modifice legislatia din Romania, astfel incat daca un client castiga in instanta anularea unei clauze abuzive dintr-un contract, decizia sa se aplice pentru toate contractele aflate in derulare. Aceasta schimbare ar fi cu mult, mult mai buna decat verificarea cresterilor de preturi, pentru ca stim cu totii de ce RCS & RDS, si restul mediului telecom, au facut asta, dar disparitia clauzelor abuzive e mult mai importanta in final.

RCS & RDS. In urmatoarele saptamani senatorii si ministrul Comunicatiilor cauta sa afle motivele cresterilor de preturi, iar dupa ce vor ajunge la concluzia ca OUG 114/2018 e de vina, poate ca se vor concentra pe lucruri mai serioase.