Problemele iPhone s-au AGRAVAT in 2019 pentru Apple

Problemele iPhone s-au agravat la inceputul anului 2019 pentru compania Apple, previziunile analistilor adeverindu-se in urma schimbarilor proaste facute de americani.

iphone probleme t1 2019

Problemele pe care telefanele iPhone le au s-au cama gravat in primele trei luni ale anului 2019, iar compania Apple cauta solutii pentru rezolvarea lor, cum ar fi noul model al iPhone 8 pe care-l pregateste de lansare. Conform analistilor, vanzarile de telefoane iPhone in T1 2019 ar urma sa fie cu minim 12 milioane mai mici decat cele inregistrate in T1 2018, diferenta fiind una uriasa, si cu siguranta va conta in valoarea incasarilor si a profitului.

In T1 2018 compania Apple a vandut 52 de milioane de telefoane iPhone, insa pentru T1 2019 sunt estimate vanzari de 39 – 42 milioane de unitati, diferenta fiind foarte mare, dar asteptata din cauza diferenteie in preturile telefoanelor. Informatiile privind scaderea substantiala a vanzarilor de telefoane iPhone vin de la partenerii asiatici ai celor de la Apple, care au inregistrat deasemenea o scadere in comenzile pentru componente dedicate telefoanelor mobile.

Problemele iPhone s-au AGRAVAT in 2019 pentru Apple

iPhone XR si seria iPhone XS sunt principalii vinovati ai acestei scaderi mari in vanzarile de telefoane iPhone in T1 2019 fata de T1 2018, iar asta desi primul a avut parte de succes foarte mare in Marea Britanie. T4 2018 a adus prima mare dezamagire in ceea ce priveste vanzarile de telefoane iPhone, iar dupa cum se anunta lucrurile in momentul de fata, T1 2019 nu a mers intr-o directie chiar atat de buna, cel putin daca e sa le dam crezare analistilor care au analizat situatia.

OTR Global, a media research firm, today issued a new investor note in which it predicts that Apple shipped between 37 million and 42 million iPhones during the second fiscal quarter of 2019. Wall Street analysts were expecting shipments between 40 million and 45 million.

Apple isi va prezenta rezultatele financiare pentru T1 2019 in data de 30 aprilie, insa nu va dezvaluie atunci si cate unitati de telefoane iPhone a vandut efectiv, renuntand sa mai faca asta incepand cu anul fiscal 2019. Din pacate, asta va da nastere multor speculatii cu privire la evolutia vanzarilor de telefoane iPhone, ceea ce va afecta si pretul actiunilor Apple, dar americanii si-au cam asumat toate aceste probleme in momentul in care au luat aceasta decizie.