Windows 10. SCHIMBARI MAJORE la o Functie IMPORTANTA

Windows 10. Schimbari foarte importante pentru una dintre cele mai utilizate functii ale sistemului de operare au fost implementate de catre compania Microsoft.

Windows 10 start menu

Windows 10. Pentru May 2019 Update compania Microsoft pregateste o serie de schimbari majore pentru o functie foarte importanta si folosita zilnic de catre cei care au sistemul de operare instalat in calculatoare. Mai exact, vorbesc despre Start Menu, cel care permite accesarea unei varietati de aplicatii, sau sectiuni de setari, si nu numai, din cadrul sistemului de operare, Windows 10 aducand modificari substantiale care vor schimba intr-o buna masura experienta de utilizare.

Windows 10. Pentru inceput, Start Menu va fi aranjat intr-o singura coloana pentru aplicatiile recent instalate, in locul celui cu 2 coloane de acum, iar Microsoft va permite dezinstalarea mai multor aplicatii native. In continuare, Windows 10 are implementata inclusiv o optiune de a sterge din Start Menu grupuri intregi de aplicatii, printr-un simplu click dreapta pe iconita unui asemenea grup, functia urmand a permite curatarea mult mai simpla a acestui meniu de iconite care nu ne sunt utile.

Windows 10. SCHIMBARI MAJORE la o Functie IMPORTANTA

Windows 10 start menu coloane

Windows 10. Microsoft a facut deasemenea si o modificare menita sa imbunatateasca performantele Start Menu, iar asta a fost realizat prin mutarea meniului intr-un proces propriu, eliminandu-l din Explorer Shell pentru a functiona si mai bine. Aceasta schimbare pentru Windows 10 este extrem de buna nu doar pentru performante, ci si pentru evitarea blocajelor, deoarece daca acum Explorer-ul se blocheaza, Start Menu ar trebui sa poata functiona, deoarece ruleaza dintr-un proces complet independent.

Windows 10 start menu proces

Windows 10. Schimbarile acestea au fost testate de catre compania Microsoft de-a lungul multor versiuni beta ale sistemului de operare, pentru a fi intr-un final disponibile in versiune publica de indata ce May 2019 Update va fi lansat in mod oficial. Asta inseamna ca n-ar trebui sa mai existe probleme de functionare pentru ele in Windows 10, dar daca pana acum Microsoft a lansat doar actualizari cu probleme, este de asteptat ca si cea noua sa aiba cateva “hibe” care sa faca utilizarea dificila.

Windows 10. May 2019 Update pentru sistemul de operare va fi lansat in cursul lunii viitoare, dar e putin probabil sa apara la inceputul ei.