Google. Decizie FARA PRECEDENT luata de Companie

Google. O decizie fara precedent a fost luata de catre compania americana cu privire la platforma Android, iata ce a hotarat sa faca fara vreun avertisment.

Google banare

Google. Compania americana a uimit ieri cu o decizie fara precedent luata in legatura cu sistemul de operare Android, insa ar putea fi vorba despre una din mai multe care vor fi luate in perioada urmatoare de catre companie. Mai exact, cei de la Google au banat, exclus, in premiera din Google Play un dezvoltator de aplicatii cu peste 600 de milioane de descarcari inregistrate pentru toate titlurile, motivandu-si decizia prin faptul ca acesta era implicat in frauda cu ciick-uri.

Google. DO Global este compania chinezeasca pe care americanii au exclus-o din Google Play, ea fiind partial detinuta de catre cei de la Baidu, aplicatiile sale generand click-uri false pe reclame pentru a genera bani. Mai mult decat atat, cei de la Google sustin ca aplicatiile create de catre acest dezvoltator a abuzat si de permisiunile oferite de catre utilizatorii de telefoane in sistemul de operare Android, astfel ca aplicatiile lor au fost complet excluse din Google Play.

Google. Decizie FARA PRECEDENT luata de Companie

Google. Cel putin 6 aplicatii din magazin contin cod care are menirea de a falsifica click-urile date pe reclamele afisate in aplicatii, acest cod functionand in fundal chiar si cand aplicatia era inchisa complet de utilizator. Compania chinezeasca avea peste 100 de aplicatii listate in Google Play sub diverse alte companii, Google eliminand 46 dintre ele deocamdata, insa procesul de curatare va continua, cel mai probabil, si in perioada urmatoare, pentru a elimina tot ce se poate.

We take our responsibility to protect users and advertisers seriously, and invest in tools and resources to fight fraud and abuse globally. We actively investigate malicious behavior, and when we find violations, we take action, including the removal of a developer’s ability to monetize their app with AdMob or publish on Play.

Google. Spre deosebire de alte situatii in care diverse aplicatii din Google Play au fost eliminate de catre compania americana, acum vorbim despre un dezvoltator cu extrem de multe descarcari inregistrate in magazinul de aplicatii. Masura este una fara precedent pentru cei de la Google, insa le da de inteles si altora care au practici similare ca trebuie sa le opreasca, altfel risca sa aiba aplicatiile complet eliminate din magazin de catre compania americana.

Google. Din pacate, pentru Android exista foarte multe aplicatii menite sa pacaleasca utilizatorii, compania americana, sau sa faca cine stie ce altceva vor hackerii, iar Google se “prinde” destul de greu de ceea ce se intampla.