RCS & RDS. ATENTIE! MESAJ pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. Compania Digi a lansat un mesaj foarte important pentru toti clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment, si sa respecti.

RCS & RDS iot

RCS & RDS. Daca esti client al grupului de telecomunicatii din Romania, atunci trebuie sa fii extrem de atent la acest mesaj pe care compania l-a facut pentru toti cei care-i folosesc serviciile in Romania in momentul de fata. Mai exact, RCS & RDS a facut acum cateva luni un anunt de securitate extrem de important, prin care le spunea clientilor cum sa isi protejeze accesul la internet, si cum sa se protejeze de hackerii care vor sa le faca rau.

RCS & RDS. Astazi revin cu o parte din acest mesaj, mai exact, parte referitoare la dispozitivele IoT, acelea care sunt cele mai “sensibile”, si mai usor de spart de catre hackeri, deci ele trebuie protejate cel mai bine de catre utilizatori. Dispozitivele IoT, sau “internet of things”, sunt acelea care au conexiune la internet, indiferent de ce natura sunt, iar RCS & RDS spune ca ele trebuie protejate foarte bine, iar asta pentru ca multe nu sunt configurate cum trebuie.

RCS & RDS. ATENTIE! MESAJ pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. Printre cele mai “sensibile” dispozitive de tip IoT se numara routerele, dispozitivele pentru extinderea retelelor WiFi, camerele de supraveghere, senzorii de incendiu, etc, televizoarele inteligente, si orice mai aveti voi conectat la internet. De multe ori aceste dispozitive IoT vin cu parole predefinite din fabrica, care nu sunt schimbate, fara protectie pentru firewall, si pot fi usor sparte, asa ca RCS & RDS spune ca trebuie sa le asiguram noi protectia de care au nevoie.

RCS & RDS promoveaza si urmareste sa asigure clientilor utilizarea in conditii de Securitate atat a serviciilor de acces la internet, cat si a echipamentelor IoT. In cazul in care utilizezi echipamentele necorespunzator, poti deveni tinta sau sursa atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuita a serviciului). Pentru a evita astfel de atacuri, te ajutam sa iti securizezi informatiile, impiedicand astfel accesul persoanelor straine la imagini din locuinta sau la fisierele personale.

RCS & RDS. Pentru securizarea echipamentelor IoT, compania recomanda deconectarea lor de la internet, schimbarea tuturor setarilor de acces pentru toti utilizatorii, si conectarea la internet printr-un router cu firewall si parola de acces foarte complexa. Facand aceste schimbari, va asigurati intr-o anumita masura ca dispozitivele IoT au acces la internet prin reteaua RCS & RDS in mod securizat, si nu pot fi foarte usor sparte, dar nu va credeti 100% protejati, pentru ca orice poate fi spart.

RCS & RDS. Avertismentele vin pentru ca, cel mai probabil, au fost si multe incidente de securitate inregistrate de catre clientii companiei, iar recomandarea mea este sa ascultati orice fel de recomandari de acest gen, ele fiind foarte importante.